Már Európában is megvásárolhatóak a Google-mentes mobilok

A Huawei nemrég bejelentette legújabb csúcskészülékeit a Mate 30 és Mate 30 Pro készülékeket, melyeken nem lesznek elérhetőek a Google szolgáltatásai és emiatt egészen biztosan sokan elgondolkodtak, hogy érdemes-e beruházni egy ilyen készülékre. Vannak azonban olyan cégek, akik pont arra specializálódtak, hogy Google-mentes mobilokat készítsenek.

Weboldal készítés kedvező áron!

Saját operációs rendszert készíteni nem egyszerű dolog, beszéljünk akár asztali rendszerekről, mint a Windows vagy mobil rendszerekről, mint az Android. Azonban egy meglévőn módosítani már nem akkora feladat. Gaël Duval például úgy gondolta, hogy az Android egy remek operációs rendszer csak nem kellenek bele a Google szolgáltatásai, így kigyomlált belőle mindent, ami a Google-höz köthető. A végeredmény az /e/ nevű platform lett, aminek az alapja a LineageOS és a Google Mobile Services helyett  microG-t használ. Magát a rendszert már korábban is ki lehetett próbálni, hiszen tavaly nyáron adtak ki belőle nyilvános bétát, viszont ezt magunknak kellett felmókolni az adott készülékre.

Duval partnerséget kötött több olyan kereskedővel is, akik újraértékesített mobilokra szakosodtak. Ennek az eredménye pedig az, hogy Európában is kaphatóak a Google-mentes mobilok. Azt nem mondanám, hogy feltétlenül jó vétel egy ilyen telefon, egy Samsung Galaxy S7-ért 279 eurót kell kicsengetnünk, míg az Edge változatért 299 eurót. Elérhető még a  kínálatukban a Samsung Galaxy S9 és S9+ is és mindegyik készülékhez 1 év garancia jár. Akit érdekelnek a telefonok ide kattintva meg lehet őket nézni.