Már a kézírást is felismeri a Google Lens

Nagyszerű újítással bővült a keresőóriás objektum felismerő, élőfordító és szövegfelismerő alkalmazása.

Weboldal készítés kedvező áron!

A Google Lens egy nagyon hasznos kis alkalmazás, amely egy ideje az androidos okostelefonokra (GMS-sel rendelkező) előre telepítve felkerül vagy a Google alkalmazásba épülve, vagy a gyári kamera appba integrálva, vagy önmagában. A keresőóriás egy remek funkcióval bővítette a Lens-et. Az alkalmazás már képes a kézzel írott jegyzeteket is felismerni.

A Play Áruházban rengeteg olyan alkalmazás van, amelyek segítik a kézírásos szöveg beolvasását, de ezentúl nincs szükség bezárhatatlan reklámokat arcunkba nyomó, harmadik féltől származó appokra. Az iOS felhasználóknak a Google fő alkalmazását kell telepíteniük, ha szeretnék használni a Lens funkcióit.

Az alkalmazásba belépve, elsőként válasszuk ki a "Szöveg funkciót".Ezt követően fotózzuk le azt a szöveget, amit be szeretnénk másoltatni az alkalmazással.A szöveg lefotózását és sikeres beazonosítását követően a Lens alul kiírja, hogy a képen szöveg található, kijelölhetjük az egész szöveget, de magunk is kijelölhetjük másolni kívánt szövegrészletet. Én kijelöltem a "Dokumentumok listája" részletet és jól látszik, hogy az app tökéletesen beazonosította azt, ami le van firkálva a lapra. 

 


A felismert szövegre Google keresési találatok között böngészhetünk, vágólapra másolhatjuk magán az eszközön, vagy elküldhetjük azt egy másik olyan eszközünkre, amelyen a Chrome-ban ugyanazzal a fiókkal vagyunk bejelentkezve (a másolás számítógépre való bökés után egy listából kell kiválasztunk, hogy melyik eszközünkre küldje el).

Ez egy rendkívül hasznos funkció, például ha ki kellett hagynod egy egyetemi előadást, elkéred egy szépen író szaktársadtól a jegyzetet, fogod, lefotózod a Lens-szel, majd belevágod a felismert szöveget egy doksiba és kész. Persze ahány ember, annyiféle kézírás, így biztosan nem lesz 100%-ig tökéletes az alkalmazás által felismert szöveg, de szerintem az apróbb hibák javítása is jóval hamarabb megvan, mint kézzel lekörmölni az egészet.