Kriptovaluták melyekbe érdemes befektetni 2021-ben

Több cikket is írtam arról, hogy hogyan lehet kriptovalutát bányászni, most azonban arról lesz szó, hogy melyek azok a kriptók, amikbe érdemes befektetni.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Kriptovalutába fektetni pénzt kockázatos, de egy biztos, hogy  nincs semmi, ami akkora hasznot tud termelni mint a kriptovaluta. Ha belegondolunk, hogy egy átlagember akinek nincsenek százmilliói, amit be tudna fektetni mit tud kezdeni a pénzével sok jó lehetőség nincs. Választhatjuk azt, hogy a bankunknál kötjük le a pénzünket, amiből általában az lesz, hogy lószart nem kamatozott a pénzünk vagy rosszabb esetben még kevesebbet kapunk vissza a 25 féle adó megfizetése után. Vannak az állampapírok, de igazán szép hasznot ezekkel sem lehet keresni és hát ott van még az is, hogy ki a franc adna pénzt egy ilyen kormány mellett az államnak.

Nem akarok ebbe belemenni mert az hosszú lenne és nem is vagyok pénzügyi szakértő, de fontos azt tudni, hogy a legtöbb kriptopénz felett nincs semmilyen irányító szervezet, nincs kontroll, aminek természetesen mint mindennek megvan az előnye és a hátránya is. Az előnye az, hogy nem hozhatnak felettük idióta szabályozásokat, nem nyúlhatnak bele, nem manipulálhatják kedvük szerint a bankok és kormányok. A hátránya, hogy pont emiatt az árfolyamok felmehetnek a csillagos égig egy pillanat alatt, de be is zuhanhatnak ugyanennyi idő alatt. 

CoinMixed.EU - Bitcoin váltás azonnal!


Elsőre bonyolultnak tűnhet ez az egész kriptovilág, de egy kis olvasgatással hamar bele lehet rázódni és én is azon leszek, hogy minél több hasznos cikket osszak meg a témáról.

A 2020-as év viszont azt mutatja, hogy nagyon is érdemes befektetni valamelyik kriptóba. Arra a kérdésre, hogy pontosan melyik kriptóba érdemes befektetni nem egyszerű a válasz, mert eltérő igényeik, tudásuk, tapasztalatuk és vagyonuk van az embereknek. 


A kriptovaluta piaci értéke és a jövőbeli potenciál

A kriptovaluta világ piaci kapitalizációját úgy számítják ki, hogy a virtuális pénznemek árát megszorozzuk a piacon lévő összes érme számával. Ha ezt figyelemmel követjük akkor pontos  képet kaphatunk arról, hogy mennyi pénz folyik be és ki a kriptovaluta piacról.

2016-ig a piaci korlát soha nem haladta meg a 18 milliárd USD-t, míg 2019-ben az összes kriptovaluta összesített piaci kapitalizációja 237,1 milliárd USD volt. Természetesen 2020-ban ez tovább növekedett és jelenleg ott tartunk, hogy az összesen 8426 kriptovaluta együttes piaci kapitalizációja több, mint 1,444 milliárd USD.

Az olyan nagyvállalatok, mint a PayPal, a Mastercard és a Visa bejelentették a kriptovalutára irányuló terveiket, és a jövőben elkezdhetik értékesítésüket kínálni a felhasználóik számára. Ez nagy lépés a Bitcoin és más kriptovaluták legitimitása szempontjából, mivel felhasználóbarátabbá tenné, miközben szélesebb szabályozásra is törekedne (mindkettő elengedhetetlen a tömeges elfogadáshoz).

Ezekkel a nagyvállalatokkal a kriptopénzekbe belevágva a skálázhatóság ugrásszerűen növekedhet. Jelenleg a blokklánc blokkonként körülbelül 2700 tranzakciót képes befogadni ( 10 percenként új blokk ), míg a Visa másodpercenként 2000 tranzakciót képes feldolgozni.


(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)


Melyek azok a kriptovaluták, melyekbe érdemes befektetni? 

1.  Bitcoin (BTC)A 2021-ben befektetendő kriptovaluták listája természetesen a Bitcoin-nal kezdődik, az első a maga nemében. 2009-ben egy titokzatos, „Satoshi Nakamoto” nevű japán programozó hozta létre, és alternatív, virtuális pénznemként népszerűsítették. A Bitcoin a leghíresebb kriptovaluta, amely utat nyitott más, jelenleg létező altcoin projektek számára. Ha kezdő vagy, a Bitcoin a legjobb kriptovaluta, amibe érdemes befektetned.

A Bitcoin továbbra is piaci kapitalizáció szerint a legnagyobb kriptovaluta értékét tekintve, és kulcsfontosságú befolyásoló tényező a kriptopénzek tömeges bevezetésében. 


Előnyök:

 • A piac legnagyobb likviditása és kereskedési volumene
 • Minden kereskedői platform támogatja
 • Használható hitelként további jövedelem szerzéséhez
 • A potenciál nagyon magas
 • Érték tárolására szolgálhat
 • A kínálat korlátozott, így nem kell aggódnia az infláció miatt

Hátrányok:

 • Magas ár: nehéz hosszú távú befektetést végrehajtani, ha nincs elegendő tőke
 • Erős volatilitás és érzékenység a fő eseményekkel szemben

Fontos megjegyezni, hogy bár a Bitcoin nagy volatilitással rendelkezik, az egyik legstabilabb kriptovalutának is tekintik . A Bitcoin befolyása, kereslete és tömeges elfogadása várhatóan az elkövetkező években növekedni fog.


2. Ethereum (ETH)A Bitcoin után a piacon a második legmagasabb likviditással az Ethereum rendelkezik.  Az Ethereum lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztők számára, hogy decentralizált pénzügyi alkalmazásokat építsenek a blokkláncukra (DApps). Az intelligens szerződéses platform trendjének előkészítésével az Ethereum megszilárdította helyét a piacon, mint úttörő és hihetetlenül hasznos kriptovaluta.


Előnyök:

 • Tökéletes rövid és hosszútávú befektetésekhez is
 • Az Ethereum blokklánc technológiája több ezer projekt növekedését teszi lehetővé, és számos nagyvállalat, köztük a Microsoft, az Intel, a Chase és a JP Morgan épít az Ethereum nyújtotta megoldásokra
 • Mivel hamarosan megjelenik az ETH 2.0 és a PoS modellre vált, hosszú távon jövedelmezőbbé teszi az ETH-ba történő befektetéseket, ami növeli az értékét

Hátrányok: 

 • Nagy volatilitásCoinMixed.EU - Bitcoin váltás azonnal!


3. Litecoin (LTC)Nagy népszerűségnek örvend a LiteCoin is, ami szintén jó befektetés akár rövid akár hosszútávban gondolkodunk. A Litecoin limitje 84 millió érme, hasonló technikai megalapozással rendelkezik, mint a Bitcoin, a kriptopénz „digitális aranya”. Az kriptovaluta közösség az LTC-t „digitális ezüstnek” nevezte.Előnyök:

 • A Litecoin az egyik leggyorsabb és legolcsóbb kriptovaluta a fizetések terén
 • A Litecoin nagy lehetőségeket kínál sokkal elérhetőbb áron

Hátrányok:

 • A Bitcoin divergenseként a Litecoin nagyon kevés kreativitással és új ötlettel rendelkezik


4. Ripple (XRP)Ez a kriptovaluta szándékában különbözik a többitől, és főleg nagyobb intézmények és bankok számára készült. Kockázati alapon fedezik, és a bankok arra használják, hogy pénzt utaljanak át az országhatárokon. Az XRP tehát egy platform az átutalásokra, ugyanakkor hasznos tranzitvaluta is.

Ez nem azt jelenti, hogy a laikus kereskedőknek nem szabad befektetniük az XRP-be, sőt nagyon is ajánlott ,ugyanis egyelőre még jó áron lehet hozzájutni és nagyon nagy potenciál van benne. 


Előnyök:

 • A Ripple-t olyan szervezetek használják a való világban, mint a pénzátutalási óriás MoneyGram, az Azimo és az Union
 • A kínálat korlátozott, ezért az infláció nem valószínű

Hátrányok:

 • Erősen központosított, ellentétben a legtöbb kriptovalutával szemben
 • Mivel nyílt forráskódú, lehetőség van a támadására


5. Bitcoin Cash (BCH)A Bitcoin Cash a Bitcoin egyfajta javított változata legalábbis azért hozták létre, hogy kezeljék a kriptopénzek királyának gyengeségeit. A cél a hálózat optimalizálása annak érdekében, hogy hasznosabb legyen a mindennapi tranzakciók során, ezáltal potenciális gyakorlati értékű érmévé váljon.

A BCH fő küldetései a következők voltak: tranzakció sebesség növelése, skálázhatóság és blokkméret.

Előnyök:

 • A maximális blokkméret 8 MB, ezzel biztosítva a tranzakciók validálását és gyorsabb feldolgozását 
 • A hálózat átfogó skálázhatósága nő, a tranzakciók díjai pedig csökkennek

Hátrányok:

 • Nem annyira elterjedt még


6. Tether (USDT)Előnyök:

 • Az amerikai dollárhoz kötött stabil érme
 • Csökkentett kockázat és gyorsabb tranzakciók
 • Kevésbé ingadozó, mint a többi virtuális valuta

Hátrányok: 

 • Tether egy központosított virtuális pénznem, amelyet a Tether Limited üzemeltet az Egyesült Királyság Virgin-szigeteinTermészetesen a fenti listán kívül jó pár olyan kriptovaluta van, amibe érdemes befektetni. Egy következő cikkben részletesebben megnézzük azokat, addig is érdemes ezeknek utána nézni:


CoinMixed.EU - Bitcoin váltás azonnal!

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)