Következő generációs DDR5 memóriamodulokat mutatott be az Adata

Az ADATA két vezető alaplapgyártóval együttműködve mutatja be legújabb DDR5 megoldásait.

A következő generációs DDR5 memóriamodulok jelentős sebességnövelést, nagyobb kapacitást, csökkentett energiafogyasztást és megnövelt sávszélességet biztosítanak az egyes CPU magok számára a kezeléshez. 

Az új memóriamodulok fejlesztésével párhuzamosan az ADATA szorosan együttműködött hosszútávú stratégiai partnereivel, a két vezető alaplapgyártóval, az MSI-vel és a Gigabyte-tal, hogy az új platformjaik teljes mértékben kihasználhassák a DDR5 megoldások előnyeit. Egyéb kezdeményezések mellett az ADATA, az MSI és a Gigabyte közös kutatásokat végeznek ahhoz, hogy garantálják az optimális DDR5 túlhajtási teljesítményt a legújabb Intel platformokon, ezzel is megfelelve a játékosok igényeinek. Az ADATA új DDR5 moduljai és az említett alaplapgyártók DDR5 kompatibilis alaplapjai egyszerre fognak megjelenni a piacon, hogy a felhasználók széles köréhez tudják eljuttatni az új megoldásokat, beleértve a vállalatokat, a játékosokat és az alkotókat.
Az 5G hálózatok, a WiFi 6 és a többmagos processzorok elterjedésével a memóriamoduloknak lépést kell tartaniuk az új fejlesztésekkel az optimalizált számítási teljesítmény biztosítása érdekében. Ennek eredményeként az ADATA olyan következő generációs DDR5 memóriamodulok fejlesztésére összpontosított, amelyek megnövelt sebességet, kapacitást és nagyobb sávszélességet kínálnak a CPU magok számára a modulok kezeléséhez. Az ADATA DDR5 memóriája akár 8400MT/s sebességgel is képes lesz működni és akár 64 GB-os kapacitással is elérhető lesz. A modulok hibajavító kód (ECC) funkcióval is rendelkezni fognak a fokozott pontosság és megbízhatóság érdekében, emellett a hatékonyabb energiagazdálkodás segtíségével az új modulok működtetéséhez akár 1,1 V feszültség is elegendő lesz.  


Forrás: Adata

Kiemelt kép: PC Gamer

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)