Kirin A1 SoC-cal és 14 napos üzemidővel érkezett a Honor Watch Magic 2

A mai napon Kínában bemutatkozott a Watch Magic legújabb generációja, a jövő év elején pedig hazánkba is megérkezik majd.

Weboldal készítés kedvező áron!

A Honor legújabb okosórája 46 és 42 mm-es méretekben debütált, előbbi egy 1,39 hüvelykes Full Colour érintőkijelzőt kapott, 454 x 454 pixeles felbontással, utóbbi megjelenítőjéről pedig 1,2 hüvelykes méret és 390 x 390 képpontos mondható el. Mindkét variáns AMOLED paneljét 326 ppi-s képpontsűrűség  jellemzi.

A Watch Magic 2 lelkeként működő Kirin A1 rendszerchipről közismert, hogy az energiafelhasználás terén elég kis igényű, ezért a nagyobb 14 napig, míg a kisebbik modell 7 napig bírja egyetlen feltöltéssel. A telepek kapacitásáról eddig konkrét adat nem érkezett, de minden bizonnyal a Huawei Watch GT 2 modellek akkumulátorait örökölték (455 mAh és 215 mAh).Az óra összesen 15 féle sporttevékenységet támogat, nyolcféle szabadban végezhető és hétféle beltéri sportban lehet társa a viselőjének, mint például a futás, a túrázás, a kerékpározás, a triatlon, az úszás, az evezőpadon végzett gyakorlatok vagy éppen a szabad edzés. Mindezeken kívül az eszközt 13 féle professzionálisan felépített futótanfolyammal is felvértezték, kezdőtől haladó szintig. Az okosórában helyet kapott egy olyan virtuális eszköz is, amellyel beállítható a futás optimális üteme, így valós időben lát el tanácsokkal minket és ezzel is motivál, hogy tudjuk tartani a saját tempónkat. Természetesen az elődjéhez hasonlóan GPS is helyet kapott az eszközben.A Watch 2-be is belekerült a Huawei TruSleep 2.0 technológiája, amellyel képes azonosítani a hat leggyakoribb alvási rendellenességet, illetve több mint 200 javaslat közül válogat a viselője alvási mintázatának megfelelően. Érzékeli a stressz-szintet is, így ha az okosóra tulajdonosa feszültnek érzi magát, a Huawei TruRelax által javasolt légzőgyakorlatokkal probálhatunk meg javítani a közérzetünkön. A Huawei TruSeen is jelen van, ami azonnal jelzi, ha a pulzus kilép a normális tartományból. A jelek vételét adaptív algoritmus segíti.

A kínai gyártó újdonsága vízálló 50 méter mélységig, így a vízben is képes figyelni a pulzusszámot, valamint rögzíti az úszás sebességét, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat és az úszás hatékonyságáról képet adó SWOLF-számot.Az okosórához párosított okostelefontól 150 méter távolságban is lehetővé teszi hívások indítását és fogadását Bluetooth kapcsolaton keresztül, fülhallgató vagy az okosórába beépített mikrofon és hangszóró segítségével. Jelzi a bejövő SMS-eket, e-maileket, valamint a naptár bejegyzéseket, és megjeleníti ezek tartalmát a kijelzőn. Az okosórán elérhetőek az Időjárás, Ébresztő, Időzítő, Find my Phone és más előre telepített alkalmazások is. A Honor Watch Magic 2 4 GB beépített tárhellyel rendelkezik, ebből 2 GB akár 500 zeneszám tárolására is használható, így a zenehallgatáshoz már nincs feltétlenül szükség mobiltelefonra.A Honor Watch Magic 2 42 mm-es kivitelben achát fekete és sakura arany, valamint 46 mm-es kivitelben szénfekete és lenbarna színekben érkezik majd Európába. 


Bemutatkozott a kameralyukas Huawei MatePad Pro