Hamarosan érkezhet a legújabb Kirin processzor.

Hirdetés

A Huawei Mate 30 lehet majd az első készülék, amelyben egy Extreme UltraViolet (EUV) eljárással épített lapkakészlet kap helyet. A processzor a Kirin 985 névvel érkezhet és ahogyan eddig is, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited) öntödékben készül majd.

Az új processzor csíkszélessége marad 7 nm-es, azonban az EUV technológiának, avagy az extrém ultraibolya fénnyel dolgozó levilágítási eljárásnak köszönhetően 20%-kal nő a tranzisztorsűrűség. Az EUV előnyei egyre hangsúlyosabbak lesznek, mivel egyre kisebb csomópontok jöhetnek létre. A megnövelt teljesítmény érdekében a Kirin 985 magasabb órajelen tud majd pörögni, de mégis energiatakarékosabb lesz a Kirin 980-nál. A GPU és a CPU architektúra nagyjából marad ugyanaz, viszont egy beépített 5G modemet is tartalmazni fog.

A kínai gyártó nem csak a “világelsőségre” tör 2019-ben, azt is szeretné, hogy még több telefonjukba Kirin processzor kerüljön. A belépő szintű/alsó-középkategóriás Huawei/Honor mobilokban jelenleg leginkább a MediaTek processzorok dominálnak, így hamarosan megérezheti az új stratégia hatásait a tajvani vállalat.

 

Huawei P30/P30 Pro: Itt vannak az európai árcédulák

 

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.