Kiderült mik lesznek a következő PS4 5.50-es frissítésében

Ti kérdeztek, mi válaszolunk!
A napokban érkezik a PlayStation 4 nagyobb szabású 5.50-es frissítés bétaverziója, amit KEIJI kódnévre kereszteltek. A frissítést akkor tudod kipróbálni,tesztelni ha feliratkoztál a bétaverzióra. Ezután egy emailben kapod majd meg a további utasításokat. Nézzük is mik az újítások.

Játék időkezelés

Az 5.0-ás szoftverfrissítésben számos újítást vezettek be a szülői felügyelet kibővítésére. Ezek lehetővé tették, hogy könnyen ellenőrizhessék a szülők, a gyermekeiket. A játékidő kezelés azon alapul, hogy a szülők beállíthatják egy profilhoz, hogy azzal mikor és mennyit lehet játszani.   A játék során a gyerekek értesítést kapnak, hogy mennyi idő van hátra a játékidőből, így ha szükséges akkor tudnak menteni.  

Egyedi háttérképek importálása USB-n keresztül

Egyedi háttérképeket tudunk majd beállítani a PS4-en. Csak egyszerűen rárakjuk egy pendrive-ra a képet, bedugjuk a konzolba és már be is állíthatjuk. Az importálás után a képet átméretezhetjük, kivághatjuk és előnézetben meg is tudjuk tekinteni, így könnyebbé téve a  tökéletes indítópult létrehozását.    

Könyvtár

Kicsit átvariálták a könyvtár menüpontot., mostantól 2 fül lesz. Az elsőben a PS4-en lévő telepített alkalmazások és játékok találhatóak meg. A második fülön amin az avatarunk, illetve a nevünk van, ott pedig a PSN azonosítónkkal vásárolt játékok és alkalmazások foglalnak helyet.    

PS PLUS menü

A könyvtár menün belül található még egy PS Plus lap is, amiben azok a havi ingyenes játékok lesznek, amiket "megvásároltunk". Ha a PS Plus tagság lejárt, a PS mellett egy zárolással megjelölt PS Plus ikon jelenik meg.     Sokkal átláthatóbbak és elkülöníthetőbbek lettek a letöltött játékaink és alkalmazásaink.

Alkalmazások elrejtése

Szerintem sokunknak nem tetszett az, hogyha letöltünk egy játékot, demót, vagy alkalmazást és töröljük, akkor az ugyanúgy bennmarad a megvásárolt termékek között. Többek között erre is megoldást nyújt a frissítés, mindössze az alkalmazásra navigálva megnyomjuk az "Options" gombot és már el is tudjuk rejteni a nem kívánt tartalmat.    

Gyorsmenü-fejlesztések

Kényelmesebb lesz használni ezentúl a gyorsmenüt is, illetve több, funkciót is kap. Gyorsabban tudunk majd partyba csatlakozni, könnyen elérjük a barátainkat és baráti listáinkat.  

Értesítések frissítése

Jelenleg az értesítések menüben minden megjelenik. Ezentúl ki tudjuk törölni őket az "Options" gombra nyomva.   Ezek voltak a frissítés újításai, apró dolgok ezek, de mindenképpen felhasználóbarátabbá és jobbá teszik a PlayStation élményt.