Kellemes csalódás - Philips TAH4205BL vezeték nélküli fejhallgató teszt

Nagy szerencsémre nálam járt a fenti képen látható vezeték nélküli Philips fejhallgató. Mikor kibontottam és megtapogattam a terméket az volt az első benyomásom, hogy ezt egy alsó kategóriás termék. Színtiszta műanyag, rossz összeszerelés, de aztán elkezdtem használni és kiderült, hogy ez egy jó cucc. Lentebb azt is részletezem, hogy miért!

A Philips TAH4205BL fejhallgató egy fiatalos termék, legalábbis a gyártó szerintem a fiatalabb korosztálynak szánta. Négy színben érhető el: fekete, fehér, zöldes kék és halvány piros. Hozzám a zöldes kék verzió érkezett, jobban örültem volna a feketének, de a teszt szempontjából ez nem érdekes. A termék dobozát nem fényképeztem le, mert mire ideért már elég megviselt volt, így hát nézzük meg, mi van a dobozban. Megtalálható benne maga a fejhallgató, egy USB-C kábel a töltéshez és a szokásos papírok. 

Először mikor kézbe vettem a fülest, az az érzés fogott el, hogy egy gagyi színműanyag termékkel van dolgom, ami ráadásul összevissza lötyögött. Azt leszögezhetjük, hogy nem a legstrapabíróbb készülékkel van dolgunk, de ha vigyázunk rá, akkor nem lehet gond. 

Csatlakoztatni Bluetooth-on keresztül tudjuk telefonhoz laptophoz vagy igazából bármihez, mindössze 5 másodpercig kell folyamatosan nyomni a bekapcsológombot, ezután párosító módba lép és megjelenik az elérhető eszközök listáján. 


Mint a fenti képen is látható, a füles jobb oldalára kerültek a kezelőszervek. Van egy USB-C portunk, amivel tölteni tudjuk, egy BASS gomb, amivel a basszust tudjuk feltúrbózni, egy kapcsoló, amivel hangerőt vagy számot tudunk váltani, illetve a lejátszást megállítani és elindítani. Felette egy kis mikrofon, aminek a hangminősége megfelelő és ugye a bekapcsológomb.

A fejhallgató jól párnázott mind a füleknél, mind pedig felül a fejpántnál, azonban hosszabb 2-3 órás használat után nekem nagyon nyomta már a fülemet ezért elég kényelmetlen volt. Aztán lehet, hogy csak az én füleim túl nagyok. Hangzás és hangerő

A legfontosabb az ilyen termékeknél, hogy milyen hangerővel és milyen minőségben tudja lejátszani azt, amit éppen hallgatunk. Ezen a teszten 110%-osan átment ez a kis Philips füles. A hangerő több, mint jó, illetve  a hangzás is kiváló. A BASS funkciót érdemes bekapcsolva hagyni, mert javítja az élményt. 

A másik, ami hatalmas előnye a terméknek, az a 29 órás üzemidő és ez valós. Én mindig mindent maximum hangerőn hallgatok, de így is bődületes, hogy mennyit kibírt. A teszt időszak alatt nem kellett töltőre raknom, pedig viszonylag sokat használtam. 

Nem egy nehéz fülesről beszélünk, az össztömege mindössze 150g, így igazából bármihez könnyedén használható. A hangszórók, mint a képeken is jól látszik befordíthatóak, így könnyen szállítható bármilyen táskában.

Összességében nekem tetszett a termék, de nem venném meg és ennek a legfőbb oka, hogy egy idő után nyomja a fülem és kényelmetlen. Ezen kívül viszont szerintem egy nagyon patent cucc a Philips TAH4205BL és ami tényleg számít egy ilyen terméknél, a hangerő, hangminőség és üzemidő, abban tarol.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)