Joyetech eGo AIO Mansion e-cigaretta teszt

Nagyon vártam már, hogy tesztelhessem a Joyetech Mansion nevű e-cigarettáját. A termék érdekességét az ízléses külső és a szokatlan kialakítás adja.

NoteWall.hu
Alapvetően az ilyen kis teljesítményű e-cigarettákat a kezdőknek vagy a gyenge dohányosoknak ajánlom. Az egyik legnagyobb előnye a kis, kompakt mérete egyben a legnagyobb hátránya is, hiszen így a teljesítménye sem valami nagy. A terméket a VapeSourcing-tól kaptuk, innen is köszönjük, ha gondoljátok nézzetek körül náluk, rengeteg termékük van jó áron. Az ecigi igényes, jó megjelenésű dobozban érkezett, a doboz tetején a terméket látjuk, a hátoldalán a doboz tartalmát, a két oldalán pedig a gyártó közösségi elérhetőségeit. Mikor kinyitottam a dobozt, rögtön az e-cigaretta tárult elém, ami tényleg rettentően dizájnos lett és öröm ránézni. A doboz tartalmazza magát a terméket, egy USB-B kábelt, ami az akkumulátor töltésére szolgál, 2 darab SS316 0,6 ohm-os porlasztót, 3 darab gumigyűrűt, 2 darab gumi kupakot és persze egy jótállási kártyát. Térjünk rá magára az e-cigire, mint már többször említettem, a készüléknél fő szempont volt, hogy kiváló megjelenéssel rendelkezzen és kicsit elüssön az e-cigik szokványos formavilágától. A Mansion alig nagyobb mint egy öngyujtó, a pontos méretei: 17.5*33.0*103.0mm és 83 gramm. Választható színek:
  • Fekete
  • Ezüst
  • Rose Gold
  • Narancssárga
  • Arany
A készülék tetjén találunk egy műanyag kupakot, ami nekem tetszett és hasznos is, hiszen így nem anyira lesz koszos a szipka. A termék nevében szereplő AIO(All in One) rövidítés arra utal, hogy az akkumulátor és a patron egy testbe van építve. A liquid tartályba egyszerre 2 milliliter folyadékot tudunk tölteni, ami ugyan nem sok és az újratöltés sem a legegyszerűbb, de ez a kis méret hátránya. Az e-cigaretta bal és jobb oldalán is van egy nyílás, amin keresztül látjuk, hogy mennyi folyadék van a tartályba, emellet az egyik oldalon az USB-B csatlakozó, a másikon pedig a tűzgomb kapott helyet. A készüléket 5 gyors gombnyomással tudjuk ki és bekapcsolni. Érdekes, hogy nem kör alakú a szipka, amit már megszokhattunk rengeteg más terméknél. Néha egyébként kicsit kényelmetlen is használni, nem olyan kényelmes, mint mondjuk egy henger alakú készüléket. Ha lekapjuk a fekete felsőrészt, akkor ez tárul a szemünk elé. Jobb oldalt láthatjuk a kis gumikupakot, amit levéve, tudjuk megtölteni a folyadéktartályt. Bal oldalon maga a porlasztó található. Először nem volt egyértelmű számomra, hogy hova kell betekerni a porlasztót, de aztán egy kis olvasás után rájöttem, ki kell tekerni azt a kis fém részt és arra lehet ráhelyezeni. Egy 1300 mAh-s Passthrough akkumulátor felel az áramellátásért, amivel akár töltés közben is használhatjuk a készüléket.

Összegzés

Szerintem ár/érték arányban egy remek termékről beszélünk kicsi, kompakt, dizájnos. Az akkumulátor mérete megfelelő, egy-két napig bőven elműködik töltés nélkül, de ha lemerülne, akkor sem kell sokat várnunk 2-3 óra alatt 100%-ra lehet tölteni az aksit. A kialakítása ugyan szép és egyedi, de kicsit kényelmetlen. Ha kifogy a liqiud, akkor a töltése sem olyan egyszerű, - például ha utcán vagyunk - ugyanis le kell szedni a kupakot, a felső fekete részt, amin a szipka is van, ki kell szednünk a gumi kupakot és csak ezután tudjuk megtölteni a tartályt. A Mansion-t azoknak ajánlom, akik egy kis méretű, de megbízható e-cigarettát keresnek és nem olyanok mint én, hogy egész nap e-cigiznek. Videó: