Még fél éve sincs, hogy megjelent a Xiaomi első kifejezetten játékra tervezett készüléke, a Black Shark. Most pedig már fel is tűnt a TENAA-n a következő generáció.

Hirdetés

A Xiaomi már az év elején bejelentette, hogy rálép a Razer által elindított gamer telefonok útjára és kiadja saját Snapdragon 845-tel felszerelt ilyen készülékét, ami végül Black Shark néven áprilisban meg is jelent a piacon. Most ismét hallat magáról a gyártó ezen a téren is, ugyanis AWM-A0 modellszámmal egy új készülékük jelent meg a TENAA-nál. Az oldalon közzétettek néhány képet is, amelyeken láthatjuk a készülék megjelenését.

A készülék előlapja egy 5,99 hüvelykes, 2160 x 1080 felbontású, 18:9 képarányú kijelzővel rendelkezhet, valamint támogathatja majd a DCI-P3 színskála 97%-át is. A motorháztető alatt a telefon működtetéséről egy Qualcomm Snapdragon 845 processzor fog gondoskodni, Adreno 630 GPU, 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságában. Ahogy a korábbi verzió esetében, úgy a tápellátást itt is egy 4.000 mAh-s akkumulátor szolgáltatja, amely a gyorstöltést is támogatni fogja. Az elődhöz hasonlóan a második generációs készülék is folyadékhűtés segítségével oldhatja meg a játékok közbeni túlmelegedést.

Több különbséget is felfedezhetünk az elődhöz képest. Korábban az előlapon helyet foglaló ujjlenyomat-olvasó most már át fog kerülni a hátlapra, ahol a dupla kamerarendszer elrendezése is megváltozik vízszintesről függőlegesre. A készülék dizájnja is módosulni fog a képek alapján, bár én reménykedem benne, hogy ez a tényleges megjelenésre meg fog változni.

Az októberben megjelenő Razer Phone 2 és a szintén októberben piacra kerülő Asus ROG Phone mellett kíváncsian várjuk, hogy milyen esélyekkel rúghat majd labdába a Xiaomi új készüléke.

 

Forrás: TENAA

 

A középkategória egyik királya – Xiaomi Redmi S2 teszt

 

 

 

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.