Jó vétel - Niceboy HIVE Pods 2

Amint az előző Niceboy füles tesztünkben említettem, a Pods 2 is nálunk járt tesztelésen. Sokkal jobban sikerült, mint az olcsóbb Podsie, mégis van néhány pont, amiben alul marad hozzá képest.


Hive Pods 2

A Hive Pods 2 is egy fekete és kék dobozban csücsül, de ez a csomagolás összességében sokkal jobb benyomást kelt, mint a Podsie-féle pakk. A doboz tartalmazza magát a fülhallgató párost a töltőtokkal, továbbá kapunk tartalék gumiharangokat, egy USB-B kábelt és egy magyar nyelvű leírást tartalmazó útmutatót is.A Pods 2 jobb és bal egységei egy laposabb, kapszula alakú töltőtokban foglalnak helyet. A bölcső anyaghasználatát illetően ugyanazt tudjuk elmondani, mint amit a Podsie esetében, teljesen rendben van és ezt is egy kevésbé csúszós felülettel látták el. A fedelet tartó mágnes kellően erős, viszont kinyitott állapotban ne rázogassuk nagyon fejjel lefelé a tokot, mert a füleseket egy kevésbé erős mágnes tartja. A tokon itt is találunk egy töltöttségi szintet jelző LED-et, ami akkor mutatja az aktuális állapotot, amikor visszatesszük a helyére a fülhallgató(ka)t (nagyjából 1 percig világít). Kis szomorúságra ad okot a töltőbox hátoldalán található microUSB port, amit egyszerűen nem értek, főleg hogy az olcsóbb Podsie töltőjét is USB Type-C porttal vértezte fel a gyártó.A fülhallgató kiállítása egy kicsit eltér a hasonló árkategóriájú "agybadugós" fülesekétől, de szerintem nagyon jól eltalálták és remekül illeszkedik a fülembe, még erőteljes futás közben sem esett ki belőle. Ha már futásnál tartunk, a patakokban csorgó izzadságnak is ellenáll a Pods 2, de papíron egyébként IPX5 védettséggel ruházták fel a Niceboy újdonságát.

A más eszközökkel való kommunikációt itt is egy Bluetooth 5.0 modul biztosítja, ami szintén maximum 10 méteres átviteli távolságot tesz lehetővé. A Pods 2 legnagyobb erőssége azaz egyetlen feltöltéssel biztosított üzemidő, a gyártó állítása szerint már csak a 70 mAh kapcitású teleppel ellátott fülesekben 6,5 órányi zenehallgatáshoz elegendő szufla van, az 500 mAh-s töltőtokkal pedig akár 35 órás rendelkezésre állást lehet kihozni. Ekkora aksi kapacitások mellett nehéz nyomon követni, hogy a papíron állított értékekhez képest, a valóságban pontosan meddig bírja az eszköz. Valójában nem is érdekes a pontos szám, hiszen, ha csak napi 3 órányi zenehallgatást veszünk alapul, akkor is nagyjából másfél hétig nem kell a töltőért nyúlni.A Pods 2 jobb és bal része is egy-egy érintésérzékeny felületet kapott, amelyekkel az alábbi műveleteket lehet végrehajtani:

  • Rövid érintés: lejátszás/szünet, hívás fogadása/befejezése
  • Jobb "gomb" dupla érintése: hangerő csökkentése
  • Bal "gomb" dupla érintése: hangerő csökkentése
  • Hosszú lenyomás (jobb és balra is igaz): ki- és bekapcsolás
  • Jobb "gomb" hosszú lenyomása: következő szám, bejövő hívás elutasítása
  • Jobb "gomb" hosszú lenyomása: előző szám, bejövő hívás elutasításaA Pods 2 hangzásvilága nagyjából megegyezik a Podsie-val kapcsolatban tapasztaltakkal, azonban annál erőteljesebb basszusokat kapunk és a maximális hangerő is nagyobb valamivel. A telefonhívás minőségére itt sincs panasz.

Szerintem jól sikerült a Hive Pods 2, bár azért a microUSB portért nagyon-nagy kár, viszont a rendkívül hosszú üzemidő, a kategóriájához képesti átlagon felüli hangzás és a tetszetős dizájn összességéhez párosuló 16.990 forintos árcédula teljesen rendben van. További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)