Itt vannak a Google új csúcsmobiljai - Pixel 4 és Pixel 4 XL

Rengeteget fejlődött az új Pixel generáció.

ByTech YouTube csatorna

Ahogyan már megszokhattuk, idén is két változat futott be és továbbra sem különböznek sok mindenben, így hát először nézzük azokat a tulajdonságokat, amelyekben eltér a Pixel 4 és a Pixel 4 XL. A Pixel 4 egy 5,7 hüvelykes OLED kijelzőt kapott, amely FullHD+ felbontásra képes, ezzel szemben az Pixel 4 XL esetében egy 6,3 hüvelykes QuadHD+ felbontású, szintén OLED panelről beszélhetünk. Mindkét készülék megjelenítőjéről elmondható a 19:9-es képarány, a HDR támogatás és a 90 Hz-es képfrissítés, amit a keresőóriás Smooth Display névre keresztelt és állításuk szerint, csak akkor használja ezt a magasabb frekvenciát, amikor szükséges.Az akkumulátor tekintetében van még különbség a két új zászlóshajó között, a kisebbik modell tápellátásáról egy 2.800 mAh-s, míg a nagyobb variánsról egy 3.700 mAh kapacitású telep gondoskodik. A vezetékes töltés esetében 18 wattal, míg vezeték nélkül 10 wattal tölthetjük a mobilokat.

Az innentől ismertetett tulajdonságok már a Pixel 4 széria mindkét tagjára igazak lesznek. A telefonok működtetéséért a Snapdragon 855 processzor felel, 6 GB RAM, illetve 64 vagy 128 GB belső tárhely társaságában. A microSD kártyával való bővítésre nincs lehetőség.A Pixel mobilok kamerás fronton mindig is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak, és tegyük hozzá azt is, hogy mindössze egyetlen szenzorral hozták azt a szintet (sok esetben még jobban is teljesítettek), mint más gyártók 3 vagy több lencsés rendszerei. A Pixel 4 és a Pixel 4 XL hátoldalán található négyzet alakú kameraszigetben már két kamera, plusz egy harmadik egység is helyet kapott, ami dedikáltan csak a mélységérzékelésre fókuszál. Az elsődleges kamera 12,2 megapixeles (f/1.7, 1.4 μm, PDAF, OIS, EIS), továbbá a Pixelek generációk történetében először egy telefotó lencsét is szolgálatba állítottak, ami egyébként 16 megapixeles (f/2.4, 1 μm, PDAF, OIS, EIS).A notch-mentes kialakítású előlapra egy 8 megapixeles szelfikamera (f/2.0, 90 fok, 1.22 μm) került fel, a 3D-s arcazonosítást lehetővé tevő jó pár szenzor társaságában. Itt az okostelefonok körében egy soha nem látott újítással is előrukkolt a Google, mégpedig a Motion Sense névre hallgató radartechnológiával, amely a vállalat korábbi Soli radar optikai rendszerén alapul és érintés nélküli gesztusvezérlést tesz lehetővé (zeneváltás vagy éppen az ébresztőn szundi aktiválása legyintéssel).


A Pixel 4 duó további kiemelendő jellemzői közé sorolható az IP68-as védelem, a sztereó hangszóró, a Bluetooth 5.0, az USB Type-C port (3.1), a dual-SIM támogatás (nanoSIM + eSIM), a Cat 18-as LTE és természetesen az előre telepített Android 10 operációs rendszer.


Árak és elérhetőség

Mindegyik mobil fekete, fehér és narancssárga színekben lesz kapható, viccesebb fantázianevén Just Black, Clearly White és Oh So Orange, az európai és amerikai értékesítés október 22-én veszi majd kezdetét. Az európai árcédulák az alábbiak szerint alakultak:

  • Pixel 4 (64 GB) - 749 euró, ~249.000 forint
  • Pixel 4 (128 GB) - 849 euró, ~282.000 forint
  • Pixel 4 XL (64 GB) - 899 euró, ~298.500 forint
  • Pixel 4 XL (128 GB) - 999 euró, ~332.000 forint


Forrás: Google