Itt az Oppo első okosórája - Oppo Watch

A kínai gyártó a tegnapi napon bemutatta első okosóráját, ami egyszerűen csak a Watch nevet kapta.

Az OPPO Watch 41 mm-es változata 1,6 míg a 46 mm-es variánsa  1,9 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, utóbbinál 402 x 473 pixeles felbontás adott. A okosórát 5ATM vízállóság jellemzi, a kialakítása pedig a Apple Watch-okra hajaz, azonban a jobb oldalon itt nem koronát, hanem két fizikai gombot találunk.

A már megszokott különböző edzések, az alvás és a pulzusszám monitorozásán kívül EKG funkcióval is felvértezték az órát.


Az Oppo Watch burkolata alatt a Snapdragon Wear 2500 rendszerchip végzi a számításokat, méghozzá egy Apollo 3 segédprocesszor társaságában. A memóriafelszereltséget illetően pedig 1 GB RAM-ot és 8 GB belső tárhelyet kapott. Az óra kizárólag eSIM-es változatban kerül a boltok polcaira, további tulajdonságai közé tartozik még a Wifi, a Bluetooth 4.2, az NFC, és a GPS modul.Az óra a feladat nehézségétől függően képes váltani a Snapdragon és az Apollo processzor között, hogy az egyetlen feltöltéssel nyújtott üzemidő a lehető legnagyobb legyen. Az Oppo a 46 mm-es modell esetében az egyes feltöltések után 40 órás rendelkezésre állást ígérnek normál használat mellet, míg ha energiatakarékos módban használjuk az eszközt (óra + értesítések), akkor 21 napig is bírja szusszal. A kisebb modell esetében ezek az értékek 24 óra és 14 nap. Az óra egyelőre ismeretlen kapacitású akkumulátora támogatja a VOOC gyorstöltést, a gyártó szerint 17 perc alatt 50 százalékra pumpálható fel a telep.
Szoftveres fronton Color OS Watch rendszert futtat az Oppo első okosórája, amely állítólag nem WearOS, de Android alapokon nyugszik.

Az óra elsőként Kínában lesz kapható, a nemzetközi piacokon való megjelenésről sajnos még nem közölt információkat az Oppo. A 46 mm-es modell 1.999 jüanos (~86.000 ft), míg a 41 mm-es variáns 1.499 jüanos (~64.000 ft) árcédulát kapott a nyakába.Forrás: Oppo

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)