Itt az Android 11, ezek az újdonságok

A keresőóriás lerántotta a lelet az Android operációs rendszer legújabb főverziójáról.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Végre hivatalosan is bemutatkozott az Android 11, amelyet a Google  a Pixel mobiljaira (Pixel 2, 3, 3a, 4, 4a szériák) már elérhetővé is tette. Nézzük az új főverzió legfontosabb újításait.


Jobb kommunikáció

Sokkal kényelmesebb lett a különböző csevegésre használt appok közötti váltás, Az értesítések között az üzenetek csoportosítva jelennek meg és ezek kerülnek előre, illetve priorizálhatunk is személyeket. Az új buborékok funkciót korábban már bemutattuk, a Messengerben található chatfejekhez hasonlít ez a megvalósítás, ami a keresőóriásnak köszönhetően a többi üzenetküldő alkalmazásnál is opció lesz, ezzel még jobb lesz a multitasking. Pár gyártó készülékein már régóta jelen van, de immáron az összes Android 11-et futtató mobilon elérhető lesz a képernyővideó-rögzítés.


Buborékok


Új módszerek a csatlakoztatott eszközök vezérlésére

Mostantól a bekapcsológomb hosszú nyomásával  nem csak a megszokott kikapcsolás és újraindítás jelenik majd meg, hanem a telefonra csatlakoztatott okoskütyük is kijelzésre kerülnek, amelyeket innen vezérelhetjük. Továbbá az érintésmentes fizetést is el tudjuk indítani erről a megújult felületről . Az új rendszerben könnyebb lett a médiavezérlés és az egyes eszközök, mint például a hangszóró és headset közötti váltás is gördülékenyebb. Az Android Auto immáron vezeték nélkül működik minden olyan mobilon, amelyen az  új főverzió fut, persze kell hozzá egy kompatibilis autó is.


Bekapcsológomb hosszú lenyomása utáni képernyő


Tovább fokozott adatvédelem

Az Android 11 lehetővé teszi az egyszeri alkalmazásengedélyek kiosztását(pl. mikrofon, kamera, hely), illetve a rendszer azoktól az alkalmazásoktól automatikusan megvonja az engedélyeket, amelyeket egy ideje már nem használunk. Ezentúl a Google Play áruházon keresztül szerezhetjük be a biztonsági frissítéseket, amelykhez így gyorsabban hozzájutunk majd, mintha rendszerfrissítés keretein belül érkezne.


Engedélyek automatikus megvonása


Az Android 11 összes újdonságáról ITT tájékozódhatsz.Forrás: Google

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)