Íme a OnePlus 8 és 8 Pro legfontosabb tulajdonságai

A OnePlus új zászlóshajói április 14-én mutatkozhatnak majd be, minden bizonnyal egy online esemény keretein belül.

NoteWall.hu

Steve H. McFly és Ishan Agarwal népszerű leakereknek köszönhetően újabb renderképek és specifikációs listák láttak napvilágot Twitteren, méghozzá a OnePlus közelgő csúcskészülékeiről.

OnePlus 8

A OnePlus 8 esetében egy 6,55 hüvelykes FullHD+ felbontású AMOLED panel tárul majd elénk, amely megkapja az elődjénél megismert 90 Hz-es képfrissítést. A vízcsepp noccsos kialakítást felváltja a kameralyukas megoldás, így a kijelző bal felső sarkába egy 16 megapixeles szelfikamera kerül. A hátlapi triplalencsés kamerarendszer esetében visszaváltanak a függőleges elrendezésre, egy 48 megapixeles főkamera, egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű lencse és egy 2 megapixeles makró egység (vagy mélységszenzor) sorakozhat majd fel.A OnePlus 8 motorházteteje alatt a Snapdragon 865 processzor végzi majd a számításokat, amely az integrált X55 modemnek köszönhetően 5G támogatással is felvértezi a készüléket. A memóriafelszereltséget illetően 8/12 GB RAM (LPDDR4X) és 128/256 GB belső tárhely (UFS 3.0) opciók közül lehet majd választani. A tápellátásról egy 4.300 mAh kapacitású telep gondoskodik majd, 30 wattos Warp Charge 30T gyorstöltéssel.
Update: A német Winfuture portálnak köszönhetően újabb képek érkeztek a OnePlus 8-ról.


OnePlus 8 Pro

A Pro modell esetében 6,78 hüvelykes Fluid AMOLED kijelző várható, ahogy korábban kiderült már, QuadHD+ felbontással, 120 Hz-es képfrissítéssel és 240 Hz-es mintavételezési frekvenciával. A panel kameravájatában a OnePlus 8 Pro esetében is egy 16 megapixeles szelfikamera fogja majd pásztázni a tulajdonosát. A telefon hátoldalára négy kamera kerül fel, amelyből három egy függőleges elrendezésű kameraszigetben, míg egy ezektől elkülönülve kap helyet.A processzor és memóriafelszereltség tekintetében ugyanazt kapjuk majd, mint a OnePlus 8 esetében, annyi különbséggel, hogy a LPDDR4x helyett LPDDR5 RAM egységek kerülnek a Pro variánsba. A OnePlus 8 Pro burkolata alatt egy 4.510 mAh kapacitású telep fogja biztosítani az energiát, a töltési sebességeket illetően pedig 30 wattos vezetékes, 30 wattos vezeték nélküli (!) és 3 wattos fordított vezeték nélküli töltésről beszélhetünk majd.
Forrás: Twitter/IshanAgarwal, OnLeaks