Íme 2020 első negyedévének legnépszerűbb mobiljai

A Canalys egy Twitteren megosztott képpel árulta el, hogy mely mobilok voltak a legkelendőbbek 2020 első három hónapjában.

Weboldal készítés kedvező áron!

Érdekes látni, hogy a 10 legeladottabb mobilon mindössze három gyártó osztozik, az Apple, a Samsung és a Xiaomi égisze alá tartozó Redmi.

A Canalys számadatai alapján az Apple egyik készüléke fogyott a legjobban az idei, január és március közötti időszakban, egészen konkrétan az iPhone 11-ről van szó. Az elemzőcég szerint az almás vállalat 18 millió darabot adott el az iPhone 11-es széria legolcsóbb tagjából. A második legnépszerűbb készülék a Redmi Note 8/Note 8T, a kínai és a globális piacra szánt modellből összesen 8 millió egység talált gazdára. A doboló legalsó fokát pedig a Samsung Galaxy A51 kaparintotta meg, a maga 6 milliójával.A negyedik helyre egy újabb Samsung, méghozzá a Galaxy A10s ( több, mint 5 millió db) futott be, őt követi a Redmi Note 8 Pro (> 5 millió), az iPhone 11 Pro Max (> 4 millió), a Galaxy A20s (> 4 millió) és a Galaxy A01 (> 3millió). A TOP10 utolsó két helyen pedig a Redmi 8A és az iPhone 11 Pro (mindkettő > 3 millió) osztozik.


Forrás: Twitter/Canalys