Ilyen duplakijelzős mobilt még nem láttunk - Bemutatkozott az LG Wing

Az LG egy, a vállalat szöuli központjából világszerte élőben közvetített online bemutatón rántotta le a leplet első, az Explorer Project kezdeményezés keretében megalkotott okostelefonjáról, az LG Wing-ről.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Az LG Wing teljesen különbözik a piacon elérhető eddigi okostelefontól, válthtunk az úgynevezett elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között. A Swivel Mode kiterjesztett élményt kínál, ebben az üzemmódban ugyanis a telefon teljes előlapja 90 fokkal elfordul, ezzel a főképernyő fekvő formátumra vált, így láthatóvá válik másodlagos kijelző. Ekkor lehetőség van akár arra, hogy egyetlen app mindkét képernyőn fusson, de arra is, hogy kijelzőnként más-más alkalmazást használjunk egymással párhuzamosan.
Az újdonság főképernyője egy 6,8 hüvelykes P-OLED FullVision panel, 2460 x 1080 pixeles felbontással és 20,5:9 képaránnyal. A másodlagos, 3,9 hüvelykes megjelenítő nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot biztosíthat, ha éppen fekvő/tájkép formátumban fotóznánk. A Grip Lock aktiválásával a második képernyőn hasznos információk, így például az idő és a dátum is megjeleníthető, így nem kell fölöslegesen a telefonhoz nyúlni ezek kijelzéséhez. 

Az Wing-re optimalizált videós platformok úgy jelennek meg a másodlagos képernyőn, mint egyfajta médiavezérlő. Bekapcsolás után egy lebegő ikon tűnik fel a másodlagos panel jobb felső sarkában, amivel a felhasználó szabályozhatja a képi és hangbeállításokat anélkül, hogy megállítaná a videót vagy új ablakot kellene megnyitnia. A 32 megapixeles szelfikamerát a készülék házából szükség esetén kiemelkedő pop-up mechanizmusra szerelték.
A készülék három hátsó kamerát kapott - egy 64 megapixeles felbontásút, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögűt, valamint egy 13 megapixeles széles látószögűt. Swivel üzemmódban a telefon emellett egyszerre képes felvételt készíteni a felugró 32 megapixeles előlapi kamerával, valamint az egyik hátlapi objektívvel. Az eredményt pedig akár egy, akár két külön fájlba menthetjük 1:1 vagy 16:9 képarányban. Sőt, a másodlagos kijelző akár szerkesztésre is használható, miközben a videó vagy fotó a főképernyőn jelenik meg. Az LG Creator’s Kit csomagban Timelapse Control, Voice Bokeh és ASMR Recording funkciók is megtalálhatók.

Van itt még érdekes megoldás a Gimbal Motion Camera személyében, ami az eszköz másodlagos képernyőjét fogantyúként hasznosítja és olyan funkciókat kínál, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentése érdekében, követési mód a rezgésmentesebb, mozgás közben felvett videókhoz, pásztázó-követő mód, valamint first person mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.
Az LG Wing burkolata alá a Qualcomm Snapdragon 765G processzor került, így tehát támogatja a mobilhálózatok legújabb generációját is. A memóriafelszereltséget illetően 8 GB RAM-ról, valamint 128 vagy 256 GB belső tárhelyről beszélhetünk, utóbbi microSD kártya segítségével tovább bővíthető. Az érdekes mobil tápellátásáról egy 4.000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely támogatja a Quick Charge 4.0+ gyorstöltési szabványt és a vezeték nélküli töltés is opció.

Az telefont elsőként Dél-Koreában kezdik forgalmazni októbertől, ezt követően pedig megjelenik majd a preferált észak-amerikai és európai piacokon, ahogy Magyarországon is. Az árakat egyelőre még nem leplezte le a gyártó.


Specifikáció

 • Lapkakészlet: Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G mobilplatform, Snapdragon X52 5G modemmel integrálva
 • Kijelző: 
  • főképernyő: 6,8 collos, 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)
  • másodlagos képernyő: 3,9 collos, 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)
 • Memória: 8GB RAM / 128 vagy 256GB ROM / microSD (2TB-ig bővíthető)
 • Kamera:
  • hátlap: ultramagas felbontású (64MP OIS nagylátószögű 2 (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Ultra Wide (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Ultra Wide Big Pixel (F2.2 / 120° / 1.4µm)
  • előlap: 32MP nagylátószögű 3 (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)
 • Akkumulátor: 4.000mAh
 • Operációs rendszer: Android 10.0 (Q OS)
 • Méret: 169,5 x 74,5 x 10,9 mm
 • Tömeg: 260g
 • Hálózat: 3G / 4G LTE-A / 5G
 • Kapcsolat: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 Gen 1 kompatibilis)
 • Színek: Aurora Gray / Illusion Sky
 • Egyéb: Gimbal Motion Camera / előlapi kiugró kamera / Hexa Motion Stabilizer /  LG Creator’s Kit /kettős felvétel / fekete stabilizátor / LG 3D Sound Engine / AI CAM / Q Lens / Google Lens  / Google Assistant / képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó /Qualcomm Quick Charge 4.0+ töltési technológia / vezeték nélküli töltés 

Forrás: LG

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)