Így tisztítsd a mobilodat

Fontos, hogy ne csak a kezünket, hanem a mobilunkat is tartsuk tisztán.

ByTech YouTube csatorna

Tudom, hogy sokan felhördülnek majd a címet olvasva, hogy miért kell ilyen evidens dologról írni, stb., de a tomboló koronavírus-járvány közepette kötelességünknek érezzük felhívni az emberek figyelmét, hogy fontos az elektronikai eszközeinket is gyakran tisztítani. 

Nemrég olvastam valahol, hogy egy mobilon akár tízszer annyi kórokozó található, mint egy vécédeszkán, tehát a telefonunk egy valódi baktériumbánya. Szégyenszemre én elég ritkán szoktam tisztítani a mobilomat, de mióta kitört a járvány napi szinten megteszem.
Baromi egyszerűnek tűnik a dolog, de a különböző alkoholos tisztítószerekkel akár kárt is okozhatunk a készülékünkben, így összeszedtük mire figyelj oda a tisztítási folyamat során.

  1. Ne legyen töltőn a mobil.
  2. Ha tokban hordod a telefont, akkor szabadítsd ki belőle.
  3. Fogj egy alkoholos törlőkendőt, vagy ha folyadékot használsz akkor fontos, hogy a kendő, amire permetezel, az ne tocsogjon a nedvességtől.
  4. Töröld le a telefon előlapját és a hátlapját, hogy ne össze-vissza sikáld az eszközt, hanem haladj fentről lefelé vagy fordítva.
  5. Nagyon fontos, hogy a portokba, hangszóróba és a mikrofonba ne kerüljön a tisztítószerből.
  6. A tokot is tisztítsd meg.
  7. Ha végeztél, várd meg míg teljesen megszárad a mobil (utána tedd csak vissza a tokot) és utána kezd el csak nyomkodni.Tisztítsd rendszeresen a mobilod!