Így könnyítheted meg az egykezes böngészést az androidos Chrome-ban

Ha ezt az egyelőre rejtett funkciót aktiválod, akkor egy kézzel is könnyedén böngészhetsz majd a keresőóriás alkalmazásában.

Nemrég hívták fel a figyelmemet arra, hogy az androidos Google Chrome böngészőben áthelyezhető a navigációs menü és mivel egy rendkívül hasznos beállítási lehetőségről van szó, megmutatom hogyan tudjátok aktiválni azt.

Mivel ez a funkció még tesztelés alatt áll, ezért még nem található meg a normál beállítások menüpont alatt, hanem a Google kísérleti fejlesztéseit listázó oldalra kell navigálnunk. Első lépésként tehát üssük/másoljuk be a böngésző címsorába a következő linket: chrome://flags/#enable-chrome-duetEzt követően a teendőnk az, hogy kisárgított Chrome Duet részben a lenyíló listában ki kell választanunk az Enabled opciót. A funkció aktiválásához a újra kell indítani a böngészőt.Az újraindítás azonban önmagában még nem elegendő, újra kell indítani a telefonunkat, vagy ennél is kényelmesebb megoldás az, hogy a Beállítások Alkalmazások(/Alkalmazáskezelő) menüpont alatt a Chrome-ot teljesen bezárjuk (Kilövés/Bezárás/Kényszerített leállítás, ilyesmit kell keresni). Ha ezzel megvagyunk és elindítjuk a böngészőt, akkor a navigációs menünek már le kell költöznie a képernyő aljára, ahogy a képen is látszik.


(Előtte - Utána)


Ezt követően sokkal kényelmesebb lesz az egykezes használat a keresőóriás böngészőjében.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)