Így irányíthatod távolról telefonnal a számítógépedet

Szintén egy olyan problémára szeretnék egyszerű megoldást bemutatni, ami nemrég nálam is fenn állt. Történt ugyanis, hogy eladtam a tévémet, mert egész egyszerűen nem néztem és mivel elég nagy a monitorom, bőven tudom film vagy sorozatnézésre is használni.

Támogass minket!

Ez teljesen jól is működött addig, amíg elalvás előtt nyomtam be egy sorozatot és ha vége lett egy résznek állandóan fel kellett állnom, hogy elindítsam a következőt vagy ha elég álmos voltam már akkor lekapcsoljam. Így körülnéztem, hogy hogyan tudnék távirányítót csinálni a telefonomból. A Team Viewer nevű programot ismertem, van is mobilra alkalmazásuk, de nem szeretem és nem is tetszik, így az Anydesk-re esett a választásom. Ingyenes személyes használatra, és nekem sokkal barátibb a felülete, emellett pedig rengeteg hasznos funkcióval látták el. 

Nincs más teendőnk, mint feltelepítjük a gépre és a telefonunkra is az Anydesk-et. A programot innen tudjátok letölteni. 

Miután feltelepítettük a célszámítógépre a progit így néz ki:


Ezután a gépen semmi teendőnk, nincs a program fut rá lehet csatlakozni a telefonnal. Telefonon pedig az alábbi felület fogad minket:


A távoli címek mezőbe gépeljük be a számítógép azonosítóját, majd csatlakozzunk. Ezután van a számítógépen látjuk, hogy egy eszköz csatlakozni szeretne és a biztonság miatt el kell fogadnunk a csatlakozást.

Itt, mint látható, lehet chatelni és külön meg tudjuk adni engedélyek formájában, hogy az illető mit tudjon csinálni a gépen. Ez inkább akkor hasznos, ha egy idegen csatlakozik a gépünkre munka céljából vagy egyéb más miatt.

Elfogadás után aktív lesz a kapcsolat és tudjuk is vezérelni a telefonról a számítógépet. Fontos kiemelni, hogy ez oda-vissza működik, tehát a gépről is tudjuk vezérelni a telefont, ha szükséges. Nálam különösen fontos volt, hogy több monitort is tudjak kezelni, de a felületen egyszerűen ki lehet választani, hogy éppen melyik monitort lássuk.


Az alkalmazás alapvetően átviszi a hangot is a telefonra, ezt az én esetemben kikapcsoltam, mert elég idegesítő és felesleges is ha szinkronban szólnak. Ennyi lenne az egész, ilyen egyszerűen tudjuk távolról vezérelni számítógépünket egy okostelefon segítségével.