IFA 2018, Netgear: Mesh Wifi rendszer, Alexa képes hangszóróval

A NETGEAR a mai napon bejelentette az IFA kiállításon Berlinben, az Orbi Voice Smart hangszóróval rendelkező WiFi rendszerét, ami beépített Amazon Alexa technológiával rendelkezik.

Az Orbi Voice bármely Orbi WiFi rendszer részeként széleskörű Wi-Fi lefedettséget biztosít akár 186 négyzetméteres helyen is, valamint akár 3 Gbps WiFi sebességgel adatátvitelre is képes és felszerelték a Harman Kardon premium audio rendszerével is. A beépített Amazon Voice Assistant funkciót teljesen integrálták az Orbi Voice Satellite programba, megkapta az Alexa támogatást is, így zenéket játszhatunk le a különböző helyekről, beállíthatunk riasztásokat, ellenőrizhetjük az IoT eszközöket és a forgalmat, az időjárást, stb. Az Orbi Voice szolgáltatással utasíthatjuk az Alexa-t, hogy indítsa el a Spotify, az Amazon Music, a Pandora, az iHeartRadio, a TuneIn, a Deezer és más szolgáltatásokat. Ugyancsak utasíthatjuk az Orbi Voice-ot, hogy az Alexa segítségével keressen az Audible, a podcastok, a rádióállomások, a hírek és sok más egyebek közt. A WiFi rendszert a lakókörnyezetek széles skálájára tervezték, az apartmanoktól és a loft lakásoktól az egyéni családi házakig és a teraszokig. Az új Orbi Tri-band Mesh WiFi rendszer az Orbi Voice Smart Speaker és a WiFi Satellite (RBK50V) 3Gbpsnagyteljesítményű Wi-Fi lefedettséggel akár 418 négyzetméteres területet is képes WiFi-vel ellátni. Az Orbi rendszer beállítása egyszerűen mobileszközön keresztül lehetséges az Orbi alkalmazással. Könnyű hálózati menedzsmentet biztosít, és segít az eszköz folyamatos frissítésében az Orbi szoftverfrissítésekkel új funkciókkal a WiFi fejlesztésekkel párhuzamosan. Az Orbi alkalmazás segítségével beállíthatjuk a Circle Smart Parental Controls-t a NETGEAR eszközön és megadhatjuk, hogy a gyerekek mennyi időt tölthetnek az interneten. Használatba vehetjük a vendég hálózatot is, valamint egyéb fejlett WiFi funkciókat. Minden Orbi Voice szatellit két Gigabit Ethernet portjára vezetékes eszközöket csatlakoztathatunk a még gyorsabb fájlátvitel és megbízható kapcsolatok érdekében.

Ár és elérhetőség

Az Orbi Tri-Band WiFi Routerből és egy Orbi Voice Smart Hangszóróból és a WiFi műholdból álló Orbi Mesh WiFi rendszer (RBK50V) a következő hónapban lesz elérhető 499.99 €-tól.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)