Ideiglenes telefonszámok használata SMS fogadáshoz

Velem többször előfordult, hogy regisztráltam egy szolgáltatásba, viszont telefonszámot kért, de én nem akartam megadni a sajátomat, ezért megnéztem, hogy milyen lehetőségek állnak a rendelkezésemre.

A Google-ben rákeresve a temporary sms kifejezésre egy rakat ingyenes és fizetős szolgáltatás van, ami online sms fogadást kínál. Ugyanaz igazából, mint az ideiglenes email címek. Többször is használtam már olyan weboldalaknál vagy appoknál, ahol kötelező volt telefonszámot megadni, de én nem szerettem volna vagy azért, hogy csak simán ne tudják vagy azért, hogy szándékosan elrejtsem a kilétemet.

Példaként nézzük meg a https://quackr.io weboldalt, ahol rengeteg telefonszám közül választhatunk. Az ingyenes szolgáltatások általában úgy működnek, hogy rákattintunk, arra a telefonszámra, amelyikre az sms-t várjuk majd egy felületen ömlesztve kapjuk a szöveges üzeneteket és ki kell keresni a sajátunkat.

Választhatunk spanyol, amerikai, holland, kanadai, francia, olasz, svájci, osztrák és még jó pár telefonszámból.


Kiválasztjuk például az osztrák telefonszámot, beregisztrálunk vele valamelyik szolgáltatásba, rákattintunk a "Select" gombra és láthatjuk is a számra érkező utolsó 100 üzenetet. Sokan használják ezeket a szolgáltatásokat, néhány esetben nagyon hasznosak tudnak lenni.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)