Még elegánsabb - Huawei Watch GT 2 Pro teszt

A Huawei a szeptember 10-én elrajtoló fejlesztői konferenciáján a legújabb okosóráiról is lerántotta a leplet, köztük a Watch GT 2 Próról, amelyet meg is kaptunk tesztelésre.

Hozzám a GT 2 Pro nebula szürke változata futott be tesztelésre, mégpedig Huaweitől órás fronton megszokott, termékfotóval ellátott kiskereskedelmi dobozában. A tartozékokat tekintve azt kapjuk, amit az előző generációknál is, magát az okosórát, a töltőbölcsőt, az USB Type-C kábelt és a használati útmutatót. A 46 mm-es Watch GT 2 Pro ugyanazt a kijelzőt kapta, mint a szériatársai, tehát egy 1,39 hüvelykes AMOLED megjelenítőről van szó, amelyen 454 x 454 pixel terül el. Minőségét tekintve csak azt tudom mondani, amit az előző GT 2 modellnél, teljesen rendben van, a kijelző tűző napsütésben is jól látható. A képernyő csukló felemelésével való ébresztésén mintha javítottak volna, nagyon ritkán fordult elő nálam, hogy nem ébredt fel a kijelző, amikor emeltem a kezem.Az összeszerelés minőségére és az anyaghasználatra abszolút nem lehet panaszunk, a GT 2 Pro az elegáns vonalon képviselteti magát. A zafírüveg óralap kevésbé fogja gyűjteni a karcokat, a hátlap kerámia bevonatot kapott, míg a ház titániumból készült, továbbá az általunk tesztelt verzió 12 ponton rögzíthető bőr szíjat kapott. Viselni abszolút kényelmes az órát, talán ami az elején kicsit idegesített az a bőr szíj "nyikorgása", de pár nap után már észre sem venni. A fekete modellre egyébként fluorelasztomer szíj került. Az eszköz jobb oldalán a megszokott két gomb kapott helyet.A Watch GT 2 Pro alján nem csak az optikai pulzusmérő fejlődött, hanem itt találhatjuk az óra egyik legnagyobb újítását, mégpedig azt, hogy a  két érintkezőpöttyös megoldást végre felváltotta a vezetékmentes Qi töltés. Az eszköz 5 wattos töltést kínál, támogatja a telefonról történő fordított vezeték nélküli töltést is, de mobilokhoz szánt töltőpaddal is etethető. A tartozékként járó töltőbölcső egyébként 10 wattos. A gyártói adatok szerint mindössze 5 perc töltéssel 10 órányi szuflát pumpálhatunk az okosórába, egy teljes feltöltéssel akár két hétig, folyamatos GPS kapcsolattal 30 óráig, zenehallgatás esetén 24 óráig bírja, míg telefonhívások folyamatos lebonyolítására akár 10 keresztül rendelkezésünkre ár. Az én használati szokásaim mellett 1/másfél hetente kellett a töltőhöz nyúlni.A GT 2 Pro működtetéséről is a HiSilicon Kirin A1 chip gondoskodik, 4 GB belső tárhely társaságában, amelyen továbbra is tudunk tárolni zenéket. Az okostelefonokkal és a vezeték nélküli fülhallgatókkal a Bluetooth 5.1 modulján keresztül tartja a kapcsolatot a viselhető eszköz. A pulzusmérőn kívül még számos érzékelő került a burkolat alá: gyorsulás érzékelő, giroszkóp, geomágneses érzékelő, környezeti fényérzékelő, légnyomás érzékelő. A GT 2-höz hasonlóan, a Pro modellben is helyet kapott egy hangszóró, illetve egy mikrofon, tehát amennyiben rá vagyunk csatlakozva a telefonunkkal az órára, akkor telefonhívásokat is le tudunk bonyolítani, méghozzá elég jó minőségben. Az általam hívott felek minden esetben azt a visszajelzést adták, hogy nagyon tisztán hallottak.

Az újdonságon futó Lite OS elméletileg már bővíthető alkalmazásokkal az Egészség appon keresztül, de egyelőre még nincs ilyen telepíthető alkalmazás. Az alap óraszámlapokon kívül rengeteg grafika közül válogathatunk még (szintén az Egészség app segítségével), újdonság azonban a Huawei Share OneHop Watch Face funkció, amellyel a telefonunkról küldhetünk képet az órára.A következő fő menüpontokat érhetjük el a felső gomb megnyomásával: edzés, edzés előzmények, edzés állapota, pulzusszám, SpO2, tevékenység előzmények, alvás, stressz, légzés gyakorlat, hívásnapló, névjegyek, zene, távoli felvételkészítés, légnyomásmérő, iránytű, értesítések, időjárás,stopperóra, időzítő, ébresztés, zseblámpa, telefon keresése, beállítások. Az alsó gomb megnyomásával egyből az edzés választó oldalra jutunk. Az értesítések még mindig csak megjelennek, azokra reagálni nem lehetséges. A rezgőmotorról is csak azt tudom elmondani, mint a szériatársaknál, az erőssége számomra megfelelő, engem mindig felébresztett, amikor rá bíztam ezt a feladatot, de aktív Bluetooth kapcsolat esetén a telefon ébresztőjére is rásegít az óra.A Watch GT 2 Pro nem veszi félvállról a sportolásunk támogatását, az eddigiekhez képest újdonság a síelés, a snowboard vagy a golfozás monitorozása. A síelés esetén figyeli az átlagsebességet, a megtett távolságot, az ereszkedést, valamint hangüzenetben figyelmeztet a biztonságra, míg a golfmód a lendítés sebességét elemzi, és még be is mutatja az ütésünket. Összesen 96 edzéstípust támogat, ebből 11 edzésmódot támogat profi módon, többek között a futást, sétálást, biciklizést és az úszást, míg a többi edzésmódnál leginkább csak a pulzusunkat monitorozza, számolja az edzés idejét, illetve elégetett kalóriát becsül. Érdekesség még, hogy a GT 2 Pro követi a napfelkeltét, a naplementét, a holdfázisokat, az árapályt és az időjárást is. 


Saját fotóinkból is készíthetünk számlapot


A Huawei Watch GT2 Pro október 5-től lesz megvásárolható hazánkban, méghozzá 111.990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron. Viszont, aki szeptember 21. és október 4. között előrendeli az órát, annak egy Huawei Freelace vezeték néküli fülhallgató is üti a markát.

Ezt az árat amikor elsőre megláttam kicsit felszisszentem, őszintén egy kicsit sokallom, de azért van fejlődés a GT 2/GT 2e pároshoz képest, funkcionalitás és anyaghasználat terén is és ne felejtsük, hogy plusz alkalmazásokat is telepíthetünk majd az órára.


Gyakori kérdés: Melyik alkalmazás letöltése szükséges?

Android-eszközök esetében elegendő beolvasni a Huawei eszköz csomagolásán található nyomtatott QR-kódot a Huawei AppGallery-ből vagy a Google Play áruházból.  Az iOS-felhasználók a Huawei Egészség alkalmazást az AppStore-ból egyszerűen letölthetik. 


Kiemelt képhez forrás: Huawei


További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)