Honor 7C teszt - 5.99" | Snapdragon 450 | 3/32GB [VIDEÓ]

A Honor trió legerősebb tagját a 7C-t teszteltem, amely mind árban mind teljesítményben és funkcionalításban is felveszi a versenyt a konkurens okostelefonokkal.

Ti kérdeztek, mi válaszolunk!
A Honor 7C-ről elmondható az, hogy a 60.000-70.000 forintos telefonok között az egyik legjobb választás lehet. Nem egy erőgép, de megbízható, szép nagy kijelzője van, a hátlapon duál kamerarendszerrel rendelkezik és minőségi anyagokból van összerakva. Nézzük is meg a telefonról készült tesztvideót, amiből minden kiderül:  

Külső, kijelző

A készülék fém házat kapott, ami az árához képest megfelelő minőséggel rendelkezik. Három színben érhető el: kék, fekete és arany. A telefon hátoldala egész szellős, alul található egy Honor logó, feljebb középen az ujjlenyomat-olvasó, illetve fent baloldalt helyezkedik el a duál kamerarendszer és egy LED vaku. Az előlapon alul szintén megtaláljuk a logót, felül az előlapi kamerát a hozzátartozó LED villanót és a telefonáláshoz használatos hangszórót. Középen pedig az 5.99 hüvelykes kijelző helyezkedik el, amely meglepően szép, a fényereje megfelelő és a színek is jól jelennek meg. Egy kapacitív IPS panelről beszélünk, melynek felbontása 1440 x 720 pixel, képaránya pedig 18:9. A Honor 7C test/kijelző aránya sem rossz 76.3%.

Hardver

A telefon egy közepes hardvert kapott, amíg használtam(3 hét) azalatt teljesen jól teljesített, néha-néha megakadt, de még játszani is élvezetes volt rajta. A készülék egy Qualcomm Snapdragon 450-es processzort kapott, ez egy 8 magos 1.8 GHz-es CPU, amit egy Adreno 506-os grafikus chip és 3GB memória egészít ki. A tárhely  elég szűkös, mindössze 32GB helyünk van, amiből 8GB-ot el is visz maga a rendszer, így mindenképp érdemes kibővíteni microSD kártyával, amit maximum 256GB-ig tehetünk meg. Az akkumulátor 3.000 mAh, ez átlagosnak mondható, aktív használat mellett egy napot lazán kibír.

Kamerák

Mint már említettem, a telefon hátul duál kamerarendszert kapott, ebből már azért gyaníthatjuk, hogy viszonylag jó képeket készít. A fő lencse 13 megapixeles, ez felel a képfelvételért, a másik kisebb felbontású érzékelő, pedig a mélység érzékelésére szolgál. A két szenzor együttes munkájából egészen szép képek születnek. Maximális videó felbontás: 1920 x 1080 @ 30 fps. Az előlapi kamera egy 8 megapixeles szenzor, mely  F/2.0 rekesznyílással rendelkezik. Az érdekesség itt, az az előlapi kamera mellett lévő LED villanó, így sötétben is lazán tudunk szelfizni.

Szoftver

A telefon szoftveres téren is teljesen rendben van, Android 8.0 Oreo operációs rendszerrel érkezik, kiegészítve az EMUI 8.0 felhasználói felülettel. A telefon támogatja az arcfelismerést is, amivel gyorsan és könnyedén oldhatjuk fel a készüléket.

Összefoglaló

Összességében a Honor 7C a maga kategóriájában egy jó készülék, ami mellette szól az a szép nagy kijelző, duál kamerarendszer, minőségi anyaghasználat, magabiztos működés. Ami ellene szól az kis 32GB-os tárhely és az USB-B csatlakozó.