Hologrammal érkezhet majd a Samsung Galaxy S11

Valamit mindig újítani kell, így a Samsungnál sem tétlenkednek. A következő zászlóshajó telefonjuk az S11 képes lehet hologramot megjeleníteni.

Támogass minket!

A tavalyi év végén a LetsGoDigital beszámolt egy olyan Samsung 3D Hologram képes okostelefonról, amely lehetővé teszi a holografikus megjelenítést.  A dél-koreai gyártó jelenleg is azon dolgozik, hogy ezt a technológiát más termékekbe is beépítsék, illetve vizsgálják, hogy mely eszközökbe lehet kiemelkedően hasznos egy ilyen futurisztikus technológia. A megfelelő alkatrészekkel ellátott eszközök széles választéka szolgálhat hologram eszközként, például a Samsung okos hangszóró, vagy éppen egy dokkoló, amelyek egyben a Samsung Galaxy ökoszisztéma vezérlésére szolgáló központként is funkcionálhatnak.Maga a telefon nem lesz képes hologramot kivetíteni, kelleni fog hozzá egy speciális dokkoló és könnyen elképzelhető, hogy a következő Dex Station-be lesz beépítve az új funkció. A telefont be kell csúsztatni a dokkolóba, ezután pedig automatikusan kivetít dolgokat a telefon. Nem véletlenül írtam "dolgokat", ugyanis azt még nem tudni, hogy pontosan mit lesz képes kivetíteni a készülék, azonban rengeteg hasznos felhasználása lehet egy ilyen újításnak. Azt viszont tudjuk, hogy a kivetített kép színes lesz.

A Samsung Electronics 2018 végén nyújtotta be a "háromdimenziós képalkotó eszközre és ugyanazt magában foglaló elektronikus eszközre" névre hallgató szabadalmat az USPTO-hoz, majd 2019 szeptember 19-én tették közzé.


A szabadalom azért is nagyon érdekes, mert nem csak arról szól, hogy a következő Galaxy telefonok képesek lehetnek a hologramok kivetítésére, hanem, hogy alapvetően hol és hogyan hasznosítható ez a technológia. Okos hangszórók, egyéb szórakoztató eszközök, de megemlítik még azt a lehetőséget is, hogy a technológia beépíthető az autók műszerfalába.
Forrás: LetsGoDigital