Hol találom a telefonom IMEI számát?

Ebben a cikkben azoknak szeretnénk segíteni, akiknek szüksége lenne telefonjuk egyedi azonosítójára, de nem tudják hol lehet megnézni.

Weboldal készítés kedvező áron!

Mi is az IMEI szám?

Az IMEI (Internationak Mobile Equipment Indentity) szám a GSM rendszerű telefonok 15 számjegyű egyedi azonosítója. Minden telefonhoz generálnak egy-egy ilyen számot (néhány esetben kettőt), amely egyértelműen beazonosítja azt. Nagyon fontos ez az azonosító, ugyanis ha lopás történik, ez lesz az első adat, amit rögtön kérni fognak tőlünk a hatóságok. A szolgáltatóknak is szüksége van erre az adatra. Az IMEI szám segítségével azonosítják a hálózatuk használatára jogosult eszközöket. Lopás esetén a szolgáltató feketelistára tudja helyezni a készülékünket és annak földrajzi helyzete is könnyen meghatározható.

Hol tudom megnézni?

A készülékünk egyedi azonosítóját számos helyen meg tudjuk tekinteni, nézzük ebből meg jó párat.

#1. Tárcsázzuk a *#06#-et

A tárcsázóban egyszerűen csak bepötyögjük a *#06# karaktersort és automatikusan vagy a hívás gombra kattintva egy felugróablakban megjelenik a telefonunk IMEI száma.  

#2. Beállítások menüpont

Szinte kivétel nélkül minden telefon beállításaiban meg tudjuk tekinteni az IMEI számunkat. Telefonja válogatja, de a Beállítások/Általános/Info, Beállítások/Általános/A telefon névjegye, Beállítások/A telefonról, Beállítások/Rendszer/A telefon névjegye és ehhez hasonló utakon juthatunk hozzá.  

#3. A telefon hátoldala

Számos készüléknek a hátlapján is feltüntetésre kerül az IMEI száma, újabb telefonok esetében már egyre kevesebb gyártó alkalmazza ezt a módszert, azonban érdemes ott is csekkolni.  

#4. SIM-tálca

Kevesen gondolnánk, de még a SIM tálcán is feltüntetésre kerül az egyedi azonosító.  

#5. Az akkumulátor alatt

A mai trendekbe már nem igen férnek bele a levehető hátlappal és kivehető akkumulátorral rendelkező készülékek. Azonban, ha mégis egy ilyen példányt sikerül kifognunk, akkor az akkumulátort kivéve, szintén megtaláljuk az IMEI számot.  

#6. A telefon doboza

Fontos, hogy megőrizzük a telefonunk dobozát. Ugyanis, ha ellopják a készüléket, akkor ez lesz az egyik legkézenfekvőbb opció, ahol meg tudjuk nézni az IMEI számot.  

#7. Google Készülékkereső

A Google Készülékkereső oldalán az összes Androidos készülékünk IMEI számát megtudhatjuk.  

#8. iCloud (iPhone és iPad esetén)

iOS-t futtató készülékek esetén pedig az iCloud-on is meg tudjuk nézni.