Alapból az Apple nem engedi, hogy szabadon variáljuk a kezdő képernyőnket, nem úgy mint Androidon, ahol szabadon helyezhetünk ki bármit a képernyőkre, ikonokat, widgeteket. Az már más kérdés, hogy ez jó-e vagy sem.

 

Mutatok egy megoldást arra, hogy hogyan készíthetünk “üres blokkokat” az ikonok közé. Miért jó ez? Jobban átláthatóvá lehet tenni a képernyőinket.

iOS alatt ezt úgy tudjuk megoldani, hogy ahova szeretnénk üres blokkot oda vagy a háttérrel megegyező színű név nélküli ikont kell kitennünk, vagy átlátszónak kell lennie az adott ikonnak, amire nem tudok megoldást, így marad az első. Erre készítettek egy weboldalt, aminek az ikonját kihelyezve a kezdő képernyőre, egy névtelen fekete ikont kapunk.

A weboldalt elérhetősége: itt

Kattintsunk a toolbaron lévő Action gombra (négyzetből felfelé mutató nyilas ikon), majd válasszuk ki a Főképernyőhöz adást. Ezután nyomjunk rá a hozzáadás gombra és kész is az első ikon. Természetesen ha többet szeretnénk, akkor ezt a folyamatot bármennyiszer megismételhetjük. Itt az a legfontosabb, hogy fekete hátteret használjunk.

 

 

Remélem hasznosnak találtad ezt a leírást! 😀

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.