Használható gamer perifériák 10.000 forint környékén - Genesis Rhod 500 RGB és Krypton 310 teszt

Nemrég kaptunk tesztelésre két újabb gamer perifériát a Genesistől, méghozzá a Rhod 500 RGB billentyűzetet és a Krypton 310 egeret.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Rhod 500 RGB gamer billentyűzet

Ezúttal nem egy mechanikus, hanem egy membrános billentyűzetet vettünk górcső alá a Genesis jóvoltából, mégpedig a Rhod 500 RGB névre keresztelt gamer terméküket. A billentyűzet az alábbi piros és szürke színekben pompázó dobozban érkezik, mindössze egy használati leírás társaságában.A Rhod 500  dizájnját szerintem nagyon eltalálták, jó ránézni. Az eszköz tetejének nagy részét szálcsiszolt alumínium, egyébként meg műanyag borítja. A 180 cm hosszúságú, USB-A végű kábel strapabíró szövetborítást kapott. Az anyaghasználat összességében nem a legjobb, de árkategóriájához mérten teljesen rendben van. Gamer termék révén, természetesen az RGB világítást is kapott.A billentyűzet egyébként 46,6 x 15,9 x 0,9/1,7 cm fizikai méretekkel bír, a magasságra még 1,5 cm-t dobnak rá a billentyűk. A Rhod szériába tartozó klaviatúra alján a csúszásgátló gumi tappancsokon  kívül kitámasztókat is kapunk, amelyek 36 mm-re növelik a felső rész magasságát. Ami a kényelmet és a használhatóságot illeti, napi 8-10 órákat gépelek egyfolytában a billentyűzettel és eddig abszolút nem volt panaszom, nem igénylik a kezeim a csuklótámaszt.Mint a legtöbb Genesis termék, a Rhod 500 is kapott egy dedikált szoftvert, amelyben felhasználói profilokat hozhatunk létre, testreszabhatjuk a LED-es háttérvilágítást, illetve makrókat is definiálhatunk. (Itt tudod letölteni a programot.)Krypton 310 gamer egér


A Krypton 310 hasonló stílusú dobozban került fel a boltok polcaira, mint a fentebb bemutatott Rhod 500 és itt is csak egy kis olvasnivaló jár az eszköz mellé.A matt felületű gamer egér visszafogott, inkább a klasszikus egerekre hajazó megjelenéssel bír, de ha esetleg megkérdőjeleznénk a gamer mivoltát, akkor a LED világítás egyből helyretesz minkent, miután bedugtuk a gépünkbe. A tetején a görgőn kívül kapunk még két gombot, amelyek alapértelmezetten a DPI növelésére és csökkentésére vannak beprogramozva.A Krypton 310 mindkét oldalára nyomott mintával ellátott gumiborítás került, amelyek elsősorban a biztos tapadást segítik, de a dizájnt is remekül feldobják.  Bal oldalon kapunk még két extra gombot. Összesen tehát hét programozható gombról beszélhetünk, amelyek beállításait a gyártó szoftverének használatával lehet módosítani. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára az összetett makrók mentését és a Prismo RGB világítási beállításainak módosítását.  (Itt tudod letölteni a szoftvert.)A Genesis Krypton 310 burkolata alá ADNS-3050 optikai érzékelő került, amelynek érzékenységét  500 és 4000 DPI között tudjuk állítani. Az eszköz a teflon csúszkákat, valamint Huano kapcsolókat kapott, melyek tartóssága a gyártó állítása szerint eléri a 20 millió kattintást. 20 G-s gyorsulásra képes másodpercenként, akár 152,4 cm/másodperc mozgáskövetési sebességgel. Az egér 1,8 m-es kábellel csatlakozik a számítógéphez, a fizikai méreteit tekintve 125 x 68 x 39 mm-ről beszélhetünk, súlyra pedig 94 grammot nyom.


Összegzés

Ahogy fentebb pedzegettem már, a tesztben bemutatott mindkét gamer periféria ára 10.000 forint környékén mozog. Ennyi pénzt a Rhod 500 billentyűzet és a Krypton 310 egér is bőv megér, ugyanis árkategóriájukhoz mérten kiválóan teljesítenek, mind a kettő jól használható, kényelmes dolgozni a perifériákkal akár hosszú órákon keresztül. Kiemelendő még továbbá az is, amit az egér és a billentyűzet esetében is említettem, hogy a Genesis csaknem az összes termékhez elérhetővé tesz egy-egy szoftvert, amelyben agyon konfigolhatjuk az eszközünket, ilyet pedig ritkán látni az olcsóbb szegmensben.


További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)