A Huawei még csak néhány napja indította el legújabb processzorát, a Kirin 710-et, amely a cég első 12nm-es processzora. Az idei IFA-n pedig már érkezik is az új zászlóshajó lapkakészlet, a Kirin 980.

Hirdetés

A Kirin 980 lesz a Kirin 970 utódja, amely jelenleg a cég csúcskategóriás készülékeiben található meg. Az elindítása után, a HiSilicon Kirin 980 megtalálható lesz a zászlóshajó Huawei és Honor mobilokban.

Jelenleg még nincsenek hivatalos információk az új processzorral kapcsolatban. A korábbi hírek szerint a Kirin 980-at a TSMC gyártja, és ugyanazt a 7nm-es folyamatot alkalmazza, mint az Apple A12 processzoránál. Az új zászlóshajó processzor A75 magokkal, és a Huawei saját GPU-jával lesz felszerelve.

A hamarosan megjelenő processzor várhatóan a Huawei Mate 20 sorozattal léphet majd be a piacra, valamint a következő generációs Huawei P széria is ezt fogja használni. Ahogy az korábban az AnTuTu listáján is látható volt, a Mate 20 figyelemre méltó benchmarking pontszámot ért el ezzel a lapkakészlettel.

A Kirin 980-on kívül a kínai vállalat egy másik chipsetről is beszámolt, amelyet Kirin 1020 néven emlegetnek, és kétszer olyan erős, mint a jelenlegi zászlóshajó processzor, a Kirin 970. A hírek szerint, az első 5G hálózatok megjelenése után mutatják majd be ezt a processzort a cég okostelefonjaiban.

A Huawei bejelentette a Kirin 710-et

 

 

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.