Újabb processzorral készül a MediaTek.

Hirdetés

A tajvani félvezetőgyártó februárban jelentette be (felső-)középkategóriás okostelefonokba szánt Helio P60 processzorát, mely azóta leginkább OPPO, Vivo és Nokia készülékekbe került elhelyezésre. A legújabb hírek szerint már a következő hónap elején érkezhet az utód, a Helio P70.

A közelgő MediaTek Helio P70 lapkakészlet 12 nm-es gyártási folyamattal készül. A processzor nyolc magja négy A73 és négy A53 magból tevődik össze, a grafikus gyorsításért egy Mali-G72 egység fog felelni – hasonlóan a Helio P60-hoz. Eddig tehát nincs újdonság az elődhöz képest.

A P60 és közelgő P70 közötti legnagyobb különbség az lesz, hogy a gyorsított feldolgozóegység (APU – Accelerated Processing) helyett egy dedikált neurális feldolgozóegység (NPU – Neural Processing Unit) kap helyet.

A korábbi hírek szerint, a Helio P70 az alábbi hardverelemeket fogja támogatni:

  • 8GB RAM
  • eMMC 5.1 vagy UFS 2.1 belső tárhely
  • 3 kamera szenzor, max. 32-megapixel
  • Cat. 12 LTE modem.

Természetesen támogatni fogja a különböző AI technológiákat, mint az arcazonosítás, valamint az AR/VR és 3D funkciókat is. A Helio P60-at a Snapdragon 660 vetélytársaként dobta piacra a MediaTek, az új P70-et pedig a Snapdragon 710, illetve a Huawei-féle Kirin 710 ellen küldik harcba.

Úgy tudjuk, hogy nagyjából a Helio P70 piacra dobásával egy időben a MediaTek megkezdi az első 7 nm-es, FinFET gyártási folyamatokra épülő processzorának tömeggyártását.

Forrás: Digitimes

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.