Hamarosan csúcsjátékokkal is játszhatunk a Google Chrome-ban

Rohamosan fejlődnek a böngészők, az élen egyértelműen a Google által fejlesztett Chrome áll, és most egy újabb érdekes újítást kapunk. Hamarosan teljes értékű játékokkal is tudunk majd játszani a böngészőben.

Weboldal készítés kedvező áron!
A Google hétfőn jelentette be legújabb fejlesztését, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a böngészőben játszanak teljes értékű csúcsjátékokkal. Mindehhez még csak erős számítógépre sincs szükségünk, ugyanis a Google game streaming szolgáltatást épít bele a böngészőbe, ami annyit jelent, hogy maga a játék nem a mi vasunkon fut, hanem egy direkt erre a célra kialakított szerverparkban, mi mindössze csak streameljük. A szolgáltatást ugyanúgy mintha a saját gépünkön futna, billentyűzet és egér mellett kontrollerekkel és egyéb játékvezérlőkkel is tudjuk játszani, azonban egyelőre még csak USB-n csatlakoztatott vezetékes eszközökkel. A Google nem bízta a véletlenre a bemutatót, amin az Assassin's Creed Odyssey-t mutatták be 1080p 60fps-el, ami azért nem semmi. A fejlesztés még zárt teszt fázisban van, így csak egy maroknyi szerencsés ember próbálhatja ki az új game streaming szolgáltatást. Bemutató:  
A game streaming-hez minimum 25 Mbps sebességű netkapcsolatra van szükségünk, különben nem lesz annyira élvezetes a játékmenet. Azt, hogy a Google pontosan mit tervez a szolgáltatással, vagy hogy mikor vezeti be az összes felhasználónál, illetve mennyibe fog kerülni, még nem tudni.