A Windows 7 alapvető támogatottsága már 2015-ben befejeződött, azonban már csak egy év van hátra a kiterjesztett támogatási időszakból is.

Hirdetés

A Windows 7 már nagyon hosszú ideje érhető el a felhasználók számára, ami abból is látszik, hogy még mindig rengeteg olyan eszköz van, amelyeken ezt az operációs rendszert használják. A StatCounter adatai alapján az operációs rendszer 2018 decemberében még az asztali gépek 35%-án futott.

A szervizcsomagok nélküli Windows 7-et a Microsoft már 2013 március 9-e óta nem támogatja. Azonban már a frissített verziók sem fogják sokáig megkapni a további védelmet, ugyanis a technológiai óriás 2020. január 14-én véglegesen megszünteti az operációs rendszer további biztonsági frissítéseit.

Ez egy elég rossz hír, viszont már végleges a döntés, így csak egy kérdés marad: Mi lesz a felhasználókkal 2020. január 14-e után?

Viszont nyilvánvaló, hogy milyen lehetőségek állnak a felhasználók előtt:

  • Frissítenek Windows 10-re, vagy esetlegesen MacOS-re, vagy Linux-ra váltanak
  • Továbbra is használják számítógépüket a biztonsági frissítések nélkül
  • A harmadik lehetőség főként a vállalatok számára alternatíva, ugyanis a Microsoftnak fizethetünk is a biztonsági frissítésekért

Mindenesetre az XP esetében is túléltük a támogatás megszüntetését. Viszont ami nagyon aggasztó, hogy biztosan nőni fog a veszélyeztetett eszközök száma, amelyek csatlakozni fognak a hálózatokra.

Anaconda kódnevű Xbox konzolon dolgozik a Microsoft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.