Hatalmas terheléses támadás érte ma a dán vasút számítógépes rendszerét.

Hirdetés

Hackerek DDOS, azaz terheléses támadást indítottak eddig tisztázatlan okok miatt a dán vasút rendszere ellen. A hackerek teljesen megbénították a rendszert, lehetetlen volt jegyet vásárolni az interneten keresztül, a jegyautomatákból és a mobilos alkalmazásból egyaránt. Az utasok kizárólag csak a jegypénztárnál tudtak jegyet vásárolni, ez teljesen megbénította a közlekedést, ugyanis a támadás nem csak a jegyeladást akadályozta, de megbénította a belső levelezést és a telefonrendszert is.

 

DDOS: A szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Denial of Service vagy DoS), más néven túlterheléses támadás, illetve az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Distributed Denial of Service, DDoS) informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működési módjától való eltérítése.

A támadás több számítógépről érkezett. A hackerek megfertőztek számítógépeket, tableteket, telefonokat és a tulajdonosuk tudta nélkül támadták a vasút rendszerét.

Az utasok adatai sértetlenek maradtak, nem történt adatlopás. A rendszer üzemeltetői viszonylag hamar elhárították a támadást, azonban ez az eset is felhívja a figyelmet arra, hogy a terheléses támadások nagyon veszélyesek tudnak lenni, és egy nagyobb, jól megtervezett támadással egész városokat lehet megbénítani.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.