A Facebook kedden jelentette be, hogy a Messenger támogatni fogja a 4K fotók küldését.

Hirdetés

“Jelentős lépéseket teszünk azért, hogy teljesen feltérképezzük az emberek viselkedését a Messengeren” – írta Sean Kelly és Hagen Green termékmenedzserek. Mostantól az emberek küldhetnek és fogadhatnak 4K-s fotókat a Messengerben (akár 4.096 x 4.096 képpontra is képes lesz, amely aktuálisan az okostelefonok legmagasabb lehetséges felbontása).

Bár az üzenetküldő alkalmazásban a sebesség iránti igény és a 4K-s fotók mérete ellentétben áll egymással, ez nyilvánvalóan nem áll fenn a Messenger frissítésével.

“A fényképeit ugyanúgy, mint korábban is elküldjük, még ebben az új, magasabb felbontásban is” – nyilatkozta Kelly és a Green.

 

A felbontás mellett a sebesség is nagyon fontos. A legtöbb felhasználó ha több mint 2 másodopercet kell, hogy várjon egy tartalom betöltésére inkább meg sem nézi.

A 4K támogatás egyenlőre csak az alábbi országokban lesz elérhető: Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Szingapúrban, Hongkongban, Japánban és Dél-Koreában mind az iPhone, mind az Android telefonok számára azonnal elérhető lesz Kelly és Green szerint. A funkciót az elkövetkező hetekben más országokban is bevezetik.

“A Facebook bejelentése, valójában csak a piacra való felzárkózásról szól” – mondta Andreas Scherer, a Salto Partners vezetője.

“Az Apple, a Samsung és a Google okostelefonjai már támogatják a 4K formátumot” – mondta a TechNewsWorldnek.

A Facebook azt igérte, hogy 4K fotó továbbítása nem rontja a Messenger élményt, nem lesz lassúlás. A lehetséges negatív következmények azonban továbbra is kérdésesek maradnak.

A kérdés az, hogy ha bevezetik ezt a fejlesztést itt Magyarországon is, akkor hogyan lesz használható? Jelen állás szerint csak WIFI-vel, mert a mostani mobilinternetek ezt nem fogják elbírni, vagy a sebességkorlátozás miatt, vagy a hiányos lefedettség miatt.

2 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.