A Windows 10 Lean egy jól megnyírbált Windows 10. A sokkal kisebb helyigény mellett a Windows 10 Lean 16 GB tárhellyel rendelkező készülékekhez készült, és biztosítja, hogy ezek az eszközök naprakészek maradjanak.

Hirdetés

A Windows 10 Lean egy lecsupaszított Windows 10, a Microsoft leginkább az operációs rendszer méretét csökkentette. A PC-ken illetve laptopokon nem okoz gondot a “sima” Windows 10 feltelepítése és frissen tartása, hiszen nagy kapacitás áll a rendelkezésünkre, azonban a kisebb SSD-vel szerelt ultrabookokon és tableteken ez problémát jelenthet, főleg a rendszer folyamatos frissen tartása.

 

 

A Microsoft a Windows Lean-ről hivatalosan eddig egy szót sem említett, azonban a Windows 10 ősszel kiadásra kerülő óriásfrissítésének legújabb előzetesét letöltve és azt ISO-ként használva, a telepítésnél látható, hogy felajánlja a Windows Lean installálást.

 

 

 

 

A Windows 10 Lean felfedezője szerint az operációs rendszer csak annyiban különbözik a többi verziótól, hogy kevesebb előretelepített program és rendszerkomponens található rajta. Ezzel körülbelül 2GB térhelyet spórolunk meg. A hiányzó szoftvereket utólag fel lehet telepíteni, így semmilyen korlátozás nincs.

Arról egyenlőre nincs információnk, hogy a Microsoft-nak mi a terve az új operációs rendszerrel, de kíváncsian várjuk.

Fodor Balázs

Webfejlesztő. Minden érdekel ami IT, ezenkívül videókat készítek és vágok, speciális effekteket készítek, képeket szerkesztek, és nagyon érdekel az IT Security.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.

három + hét =