Gigászok harca: OnePlus 7 Pro vs. Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10+

2019-ben eddig leginkább a Huawei és a Samsung legújabb zászlóshajóiról szólt minden, azonban a OnePlus kedden végre bemutatta a legújabb csúcskészülékét, amellyel el is lopták a showt rendesen.

NoteWall.hu
A OnePlus 7 Pro-val elég fejlődésen ment keresztül a kínai gyártó, egy igazi flagship killert mutattak be május 14-én. Nézzük mennyire veszi fel a kesztyűt a Huawei P30 Pro és a Samsung Galaxy S10+ készülékekkel.  

Dizájn

Az okostelefon-gyártók egyik legnagyobb küldetésüknek azt tartják, hogy a kijelző körüli káva méretét egyre jobban és jobban leredukálják. A három készülék közül ebben a tekintetben a OnePlus 7 Pro és a Samsung Galaxy S10+ is kiemelkedő, ugyanis előbbi a pop-up mechanizmusnak, utóbbi pedig a kamerlyuknak köszönhetően szinte csak a kijelző borítja a készülékek előlapját. Persze a Huawei P30 Pro sem panaszkodhat, amely a vízcsepp alakú bemélyedéssel éri el a remek képernyő-test arányt. Összességében szerintem a OnePlus 7 Pro előlapja a legelegánsabb, hiszen itt nincs kitakarás és nem lóg bele semmi a kijelzőbe, de persze egyéne válogatja, hogy kinek melyik megoldás jön be inkább. A tervezésnél maradva még, csak a P30 Pro és a Galaxy S10+ rendelkezik IP68-as besorolással, tehát akinek fontos a vízállóság az ne a OnePlus készülékét válassza.  

Kijelző

Ebben az évben a OnePlus rendkívül nagy lépést tett előre a kijelző terén, ugyanis egy 90 Hz-es képfrissítési rátával és HDR10+ támogatottsággal rendelkező QuadHD+ felbontású Fluid AMOLED panelt kapott. A Galaxy S10+ sem panaszkodhat, ugyanis ez a mobil is QuadHD+ felbontású kijelzőt birtokol és egy méltán híres Samsung AMOLED panelről beszélhetünk. Papíron a OnePlus 7 Pro megjelenítője tűnik érdekesebbnek, a valóságban viszont csak alapos teszt után lenne érdemes győztest hirdetni. A megjelenítők versenyébe a Huawei FullHD+ felbontású kijelzővel szerelt zászlóshajójának nincs sok beleszólása, azonban persze ez nem azt jelenti, hogy mindennapos használat során ne lenne elég a P30 Pro OLED paneljének teljesítménye.  

Hardver és Szoftver

A hardveres teljesítmény esetében is egy picivel alul marad a Kirin 980 rendszerchip által hajtott Huawei P30 Pro, ugyanis a OnePlus 7 Pro és Samsung Galaxy S10+-ban található Snapdragon 855 nagyobb teljesítményre képes. Utóbbi európai változatait ugye Exynos 9820-szal szerelték, amely a Huawei és a Qualcomm lapkakészlete között van teljesítményben . A Samsung mobilja érhető el a legnagyobb tárhely kapacitással (akár 1 TB) és microSD kártyával még akár tovább is bővíthető. Viszont a OnePlus készüléke az első olyan okostelefon, amely UFS 3.0-s háttértárat kapott, így egészen elképesztő sebességet tud produkálni. Hogy mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy egy UFS 2.1-es belső tárhelynél közel kétszer gyorsabb az új szabvány, egy microSD kártyánál pedig 20x. Ami a szoftvert illeti, azt megint csak embere válogatja, a OnePlus Oxygen OS-e a stock Androidra hajaz, míg a Huawei az EMUI-val és a Samsung a vadonatúj OneUI felületével teljesen átszabja az alap Androidos kinézetet.  

Kamera

A legtöbb ember a Huawei P30 Pro kameráját részesíti előnyben, ugyanis rendkívül jó teljesítményt nyújt alacsony fényviszonyok mellett, valamint még az is kiemelendő, hogy az 5x-ös optikaitól egészen az 50x-es digitálisig garázdálkodhatunk a zoommal. A Galaxy S10+ viszont valamivel reálisabb és színhűbb képeket készít. A OnePlus kamerarendszerének teljesítménye valahol a kettő között található. Itt sem lehet egyértelműen győztest hirdetni, hiszen valakinek a P30 Pro-val, másnak a S10+-szal, egy harmadiknak pedig a OnePlus 7 Pro-val készült képek tetszenek jobban. Ha mégis rangsort kellene felállítanunk, akkor támaszkodjunk a DxOMark tesztjeire, szerintük a P30 Pro a legjobb, második a OP 7 Pro, a harmadik pedig a Galaxy S10+.  

Akkumulátor

A Huawei P30 Pro rendelkezik a legnagyobb kapacitású akkumulátorral (4.200 mAh) a három eszköz közül és ez a készülék tudhatja magáénak a leggyorsabb vezetékes gyorstöltést (40W) is. A Galaxy S10+ 4.100 mAh-s telepe csak 15 wattos gyorstöltést támogat és a Huawei készülékével egyetemben 15 wattal lehet vezeték nélkül tölteni, ja és a fordított vezeték nélküli töltéssel is felvértezték őket. A OnePlus rendelkezik a legkisebb aksival (4.000 mAh), persze nem kell szégyenkeznie, hiszen ez az 1-200 mAh-s különbség nem jár jelentősen kevesebb képernyőidővel. Itt is elképesztő gyorstöltést kapunk a WarpCharge 30 személyében.  

Összegzés

Huawei P30 Pro

Előny
 • Elképesztő kamerák
 • Nagyobb akkumulátor
 • Fordított vezeték nélküli töltés
 • Nagyon gyors töltés
 • IP68
Hátrány
 • Rosszabb kijelző
 

OnePlus 7 Pro

Előny
 • Nagy teljesítmény
 • Elképesztő kijelző
 • Nagyon gyors töltés
 • Megfizethetőbb ár
Hátrány
 • Nincs microSD slot
 

Samsung Galaxy S10 +

Előny
 • Csodálatos kijelző
 • Akár 1 TB
 • Nagy akkumulátor
 • Vízálló
 • Nagy kamerák
 • Fordított vezeték nélküli töltés
Hátrány
 • Semmi különös