GCAM telepítése Redmi Note 8 Pro-ra

Így telepítheted fel a Redmi Note 8 Pro készülékedre a keresőóriás kameraalkalmazását.

Weboldal készítés kedvező áron!

Rengeteg példát láttunk már arra, hogy a Google Camera alkalmazása mennyivel többet hoz ki a szenzorokból, mint más gyártók alapértelmezett appjai. Sajnálatos módon Google Pixel exkluzív szoftverről van szó, normál módon nem telepíthető más vállalatok készülékeire, azonban egy kis trükközéssel, például jelen cikkünk alanyán is működésre bírható.

A GCAM telepítésésnek lépései:

  1. Engedélyezd az alkalmazások ismeretlen forrásból való telepíthetőségét.
  2. Töltsük le a Google Camera APK-t innen.
  3. Töltsük le a Google Camera XML Config fájlt innen.
  4. A GCam APK és a Config fájl sikeres letöltését követően létre kell hozni egy mappát GCam névvel a belső tárhelyen, majd a GCam APK fájlt helyezzük át ebbe a mappába.
  5. Ezután a GCam mappán belül létre kell hozni egy Configs mappát, az előbb letöltött XML fájlt, pedig helyezzük ide. A teljes elérési útnak így kell kinéznie: Belső tárhely → GCam → Configs → wyroczen_rn8pro_3.xml
  6. Nyissuk meg a Google Camera appot, majd koppintsunk duplán a képernyő fekete részén az exponáló gomb körül.
  7. Ezután megjelenik a Config File párbeszédpanel. Kattintsunk a „Visszaállítás” gombra, majd lépjünk ki az alkalmazásból.
  8. A GCam újraindulása után már használható is az app!
  9. Jó fotózást!


Külön érdekes, hogy a Redmi Note 8 Pro-n is működésre tudták bírni a Google kameráját, ugyanis a készülék lelke egy MediaTek Helio G90T processzor és eddig csak Snapdragon CPU-val szerelt mobilokra portolták át sikeresen az alkalmazást.Balra a gyári app, jobbra pedig a GCam-mel készült fotó, Forrás: Xiaomi fórum


GCAM telepítése OnePlus 7 Pro-ra