Galaxy Z Flip: Kompakt hajlítható mobil a Samsungtól

A Galaxy S20 széria mellett a legújabb hajtogatható mobilját is leleplezte a dél-koreai gyártó.

Weboldal készítés kedvező áron!

A Samsung Galaxy Z Flip kialakítása meglehetősen eltér a tavaly bemutatott Galaxy Fold készülékhez képest. Az újdonság a Motorola Razr-hez hasonlóan a régi kagylómobilok stílusát idézi. A mobil kinyitott állapotában egy 6,7 hüvelykes FullHD+ felbontású (2636 x 1080p) AMOLED megjelenítő tárul elénk. A panel meglehetősen nyújtott, 21,9:9-es képaránnyal rendelkezik. A kijelző burkolatán is nagyot léptek előre, ugyanis míg a Fold-on műanyag, addig a Z Flip már egy ultravékony flexibillis üveg borítás található. A megjelenítő felső részének közepén található kameravájat egy 10 megapixeles szelfikamerának (f/2.4, 1.22μm) nyújt menedéket.

A zsanér fejlesztésén is rengeteget dolgoztak a mérnökök, hogy a lehető legstrapabíróbbá tegyék. Kapott egy a Samsung által csak seprő technológiának nevezett megoldást, amely annyit tesz, hogy a zsanért sörték borítják, amelyek visszaszorítják a szennyeződéseket. Állítólag 200 ezer ki-behajtást is kibír a készülék. Érdekes és nagyon hasznos megoldás az, hogy a zsanér képes megtartani a flexibilis kijelzőt abban a pozícióban, ahogy beállítjuk. Így anélkül tudunk szelfizni vagy éppen videótelefonálni, hogy nem kell a kezünkben tartani a mobilt.


Összehajtott állapotban a szimmetrikus négyzet alakú Galaxy Z Flip leginkább egy sminktükörre hasonlít. Kívül is találunk egy kijelzőt a mobilon, mégpedig egy 1,1 hüvelykes Super AMOLED panelt, 300 x 112 pixeles felbontással. Ez az icipici megjelenítő leginkább az értesítések megjelenítésére szolgál, de a kamera képét is viszontláthatjuk rajta. A kijelző mellett egy LED villanó és a duál kamerarendszer kapott helyet, amely egy 12 megapixeles főkamerát (f/1.8, 1.4μm, Super Speed Dual Pixel AF, OIS, 8x digitális zoom) és egy szintén 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencsét (f/2.2 1.12μm, 123˚) vonultat fel.A Galaxy Z Flip motorházteteje alatt a Snapdragon 855+ processzor működik a telefon lelkekét. A memóriafelszereltséget illetően 8 GB RAM és 256 GB belső tárhelyről beszélhetünk. A készülék tápellátásáról két darab, egyenként 1650 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami összesen tehát 3.300 mAh kapacitást jelent. A vezetékes gyorstöltésen (15W) kívül, a vezeték nélküli töltés (9W) is opció.  Az Android 10 operációs rendszert futtató Galaxy Z Flip további tulajdonságai közé tartozik a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), a Bluetooth 5.0, az USB Type-C port, az NFC, a számos helymeghatározási megoldás (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou) és az oldalsó ujjlenyomat-olvasó.
A Samsung Galaxy Z Flip február 21-től lesz megvásárolható hazánkban, 535 ezer forint ajánlott fogyasztói ár megfizetése ellenében.


Forrás: Samsung

További képek