FSP CMT520 PC ház Teszt

Ma már hatalmas piaca van a PC házaknak, rengeteg formájú, méretű, kialakítású, olcsó és drága modell érhető el. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, ebben a cikkben viszont az FSP egyik házáról lesz szó.

A CMT520 egy igazán remek ház, rengeteg olyan megoldás található benne, ami apróság, viszont nagyon ötletes és megkönnyíti az életet. Méreteit tekintve egy elég nagy házról beszélünk: 495 x 215 x 510mm és 8,5 kilogrammot nyom. Természetesen nem mindig jó, ha nagy a ház, de ennek is megvan az előnye, például szinte bármilyen méretű alaplapot bele tudunk rakni, 423 mm-ig belefér bármilyen videókártya és 165mm-ig kedvünk szerint rakhatunk processzorhűtőt. 

Az anyaghasználat minőségi, javarészt fém, műanyagot csak elvétve találni. A házat telerakták RGB LED fényekkel, így fontos, hogy ez látszódjon is, emiatt két oldalt edzett üveget kapunk és ettől baromi jól néz ki az egész. Nem vagyok híve ennek a világítson minden Gamer dolognak, és például ha csak a világítás miatt drágább valami, nem venném meg, de azért nagyon királyul néz ki.Mint a fenti képen látható is az FSP nem bízta a véletlenre a hűtést, alapvetően a házban van 4 darab 120 mm-es RGB LED világítással ellátott ventilátor, de emellett pluszban három további 120 mm / 140 mm-es ventilátorral is kiegészíthető és akár két 360 mm-es radiátorral is kompatibilis a több hűtési lehetőséghez. A ház tartalmaz még egy LED vezérlőt, ez biztosítja, hogy a házunk 7 féle színben tudjon pompázni. Az egyszerű elérés érdekében a LED vezérlő gombjait a bekapcsológomb mellé helyezték el.


Támogatja a legtöbb mainstream alaplapot, mint például az E-ATX, az ATX, a Micro-ATX és az ITX, míg a PSU kényelmesen a ház alján van telepítve. 8 x PCI-E bővítőhely, 2 x HDD és 4 x SSD bővítőhely a legmagasabb bővíthetőség érdekében.


Összességében nem tudok rosszat mondani erről a házról, jól néz ki, a hűtés nagyon hatékony, a kialakítás pedig átgondolt.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)