FPS NanoFit 600 teszt

Nálunk járt az FPS Nanofit 600 szünetmentes elosztója és noha nem egy izgalmas termék, mindenképp érdemes róla beszélni.

Weboldal készítés kedvező áron!

Nem sűrűn tesztelek ilyen terméket és ez is inkább egy bemutató lesz, mintsem egy részletes teszt, ettől függetlenül jó volt megismerni ezeknek a készülékeknek a használati módját és működését. Az FPS-t szerintem nem kell bemutatni, legalábbis azoknak biztos nem, akik építettek már PC-t. 

Kezdjük azzal, hogy mire jó egy ilyen eszköz. A szünetmentes elosztó egyrészt védelmet nyújt a rácsatlakoztatott eszközöknek, másfelől ha áramszünet van, akkor pár percig még tudjuk használni a rajta lévő számítógépet, laptopot vagy bármilyen elektromos eszközt. Első ránézésre úgy néz ki, mint egy igen csak túlméretezett elosztó. 

A NanoFit két verzióban érhető el, van 600 voltamperes és a 800 voltamperes, így tehát tudjuk, hogy a két termék között a legnagyobb különbség a teljesítményben van, illetve szembetűnő, hogy a nagyobbik testvéren található egy LED kijelző. Hat darab konnektor található rajta, melyek az európai szabványnak megfelelő 230 voltos csatlakozók.  Az eszköz oldalán pedig találunk további két USB portot(5V/1A Max).  A Nanofit 600 meglehetősen nagy és nehéz, egészen pontosan 305 x 158.5 x 95 mm és 2,6 kg. Kétféleképpen lehet használni, simán letesszük a földre, vagy fel is tudjuk szerelni a falra. A 600-as modellen nem található kijelző, csak 3 LED fény.  Ha a zöld színű LED  világít akkor a cucc tökéletesen működik, ha pirosan, akkor valami hiba van, ilyenkor érdemes első körben újraindítani, illetve ha sárgán világít, akkor áramszünet lépett fel. Egyébként ha elmegy az áram, akkor azt a termék 10 másodpercenkénti sípolással jelzi. 

Az elosztóba szinte bármit bedughatunk, mindössze arra kell figyelnünk, hogy a NanoFit 600 teljesítménye maximum 360W. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a 6 csatlakozóból csak a bal oldalon lévő 3 csatlakozó ad áramot. 

Összegezve mindenképp hasznos terméknek gondolom a NanoFit 600-at, a rácsatlakoztatott eszközöket megvédi szinte mindentől, áramszünet esetén pedig pár percig még működteti a rajta lévő eszközöket. Ez pont arra elég, hogy a fontos munkánkat elmentsük, gyorsan befejezzük, illetve kikapcsoljuk a laptopot vagy számítógépet, hiszen egyik ilyen készüléknek sem tesz jót ha egyszer csak teljesen kicsapjuk alóla az áramot.