Nagy előrelépést érhet el a Huawei a mobiltelefonok kameráinak fejlesztésében.

Hirdetés

Ti hallottatok már valaha a folyékony lencse technológiájáról? Őszintén megmondom, én még nem, így elsőre nem is értettem, hogy milyen technológián alapulhat és hogyan is lesz használható ez az okostelefonokban. Így hát nézzük, miről is van szó.

A technológiát Bruno Berge, francia fizikus fejlesztette ki. Sok kamerával ellentétben ez a megoldás nem mechanikus lencséket, vagy szoftvert alkalmaz a fókusz megváltoztatására, hanem egy olaj-víz keverékkel tölti fel a lencsét, amely hasonló működést produkál, mint a hagyományos zoom objektívek. Az alábbi videóban láthatjátok is a működését.

A hagyományos kialakításokhoz képest rengeteg előnnyel rendelkezik:

  • Sebesség és pontosság szempontjából is felülmúl minden más, a telefonokban alkalmazott technológiát
  • Mivel folyadékot alkalmaz, így nincs szükség mozgó alkatrészekre, szóval még helytakarékosabb is
  • Nagyobb zoomtartományt tesz lehetővé
  • Olcsóbb

Ezeket a folyékony lencséket ezidáig főként ipari kamerákban alkalmazták, azonban a legfrissebb hírek szerint, a Huawei megtalálta a módját, hogy mobiltelefonjaiba építse. Legalábbis egy 2018-ban benyújtott szabadalom is erről árulkodik.

A forrás szerint, a kínai gyártó egy háromkamerás modult fejleszt RGB, monokróm és TOF érzékelővel. Belsős információk alapján tudhatjuk, hogy ebben a modulban kaphat helyet az új folyadék lencsés megoldás.

A P30 Pro várhatóan még nem kapja majd meg ezt az új fejlesztést, de reménykedünk, hogy a Mate 30 Pro már ilyen kialakítással kerülhet majd bemutatásra az ősszel.

Európában is bemutatkozott a Honor View 20

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.