Fókuszban az 5G - Bemutatkozott a Snapdragon 865, 765 és a 756G

Pár napja lezajlott a Qualcomm idei Tech Summit konferenciája, ahol ismét a legújabb mobilokba szánt processzorok játszották a főszerepet.

NoteWall.hu

A napokban hivatalosan is bemutatták a 2020-as zászlóshajókban majdan felbukkanó Snapdragon 865 csúcslapkát, és az eggyel alatta levő szegmensbe szánt Snapdragon 765 és annak G jelzésű társát. Mindhárom processzor esetében adott az 5G, tehát ez azt is jelenti, hogy a jövőre érkező összes, Qualcomm processzorral szerelt felsőkategóriás androidos okostelefonban alapfelszereltség lesz a mobilhálózatok legújabb generációjának támogatása.
Snapdragon 865

Kezdjük egyből a nagy dobással, a bemutatót követő másnap megérkeztek a részletes specifikációk. Nézzük mire lehet majd képes egy Snapdragon 865 processzorral szerelt mobil.Snapdragon 765/765G

A konferencián részt vett pár okostelefon gyártó is, és kiderült, hogy jövőre biztosan érkezik egy Snapdragon 765-tel ellátott Nokia mobil, a Motorlola is hasonlóan vélekedik, az Oppo Reno 3 Pro 5G, és a Redmi K30 motorházteteje alá pedig biztosan a Snapdragon 765G kerül.


Forrás: Qualcomm