A Blackcloak13 nicknevet használó Eric Scales warez játékokkal előtelepített PS4 játékkonzolokat árult az eBay-en, erre a Sony egy perrel válaszolt.

Hirdetés

Alapvetően elmondható, hogy a Sony PlayStation 4-es konzolja egészen jól ellenáll a jailbreak-nek, azonban bármi feltörhető, csak idő kérdése. Így tett egy kaliforniai férfi is, először még csak játékkonzolok feltörését vállalta. Tevékenységét úgy reklámozta, hogy a “munkája” után soha többé nem kell játékokra költeni. Ezután továbblépett, és az eBay-en már olyan konzolokat árult, amelyekre előre telepített egy rakás letöltött játékot. Erre többek között a Sony is felfigyelt és még tavaly októberben be is perelte a férfit.

Természetesen Eric nem reagált a bírósági idézésekre, így a Sony most arra kérte az ügyben eljáró bírót, hogy az alperes meghallgatása nélkül hozzon ítéletet. Valószínű, hogy a bíró ebbe bele is megy, hiszen ha a vádlott meg is jelent volna a bíróságon, ebből elég nehezen lehet kimagyarázni bármit is. Ha mindent beleveszünk az ügyvédi díjakkal, akkor Ericnek összesen 20.258 dollárt kell fizetnie a japán vállalatnak. Persze a Sony részéről ez inkább arról szól, hogy elijesszen az ilyenektől másokat, nem pedig az, hogy bevasalja azt a 20.000 dollárt.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.