Ugyan van még idő bőven a Huawei Mate széria legújabb generációjának debütálásáig, azonban a kínai hírközlési hatóságnak köszönhetően már most megismerhetjük a Mate 30 Lite jó pár tulajdonságát.

Hirdetés

A SPN-AL00 és SPN-TL00 modellszámokkal jelölt Huawei Mate 30 Lite TENAA-s adatlapja szerint méretben kisebb kijelzőt kap az elődjéhez képest. Egy 6,26 hüvelykes, de továbbra is IPS LCD panelről beszélhetünk, amelynek a felbontása marad FullHD+ (2340 x 1080p). Ha lehet hinni a korábban napvilágot látott Mate 30 Lite skiccnek, akkor az egyetlen 32 megapixeles szelfikamerának egy lyukat fúrnak majd a megjelenítő bal felső sarkába.

A telefon hátoldalára négylencsés kamerarendszer kerül fel, amely többek között egy 48 megapixeles elsődleges és egy 8 megapixeles másodlagos szenzornak biztosan otthont fog nyújtani. Az ujjlenyomat-olvasó ismét hátul kaphat helyet.

A korábban kiszivárgott Huawei Mate 30 Lite vázlat

A TENAA szerint egy nyolcmagos, maximum 2,2 GHz-en ketyegő processzor fogja működtetni a készüléket, ami nem lehet más, mint az új Kirin 810. A SoC mellé 6 vagy 8 GB RAM, illetve 128 vagy 256 GB belső tárhely kerül. Utóbbi bővítése továbbra sem lesz akadály. Az akkumulátor kapacitása 3.900 mAh-ra duzzadhat, amely gyorstölést is támogatni fog. Amit még megtudhatunk a kínai hírközlési hatóság oldaláról, hogy a telefon méreteit tekintve 156,1 x 73,9 x 8,3 mm-es lesz, súlyra pedig 178 grammot fog nyomni, Android Pie kerül rá előre telepítve, valamint éjfekete és auróra kék színekben fog pompázni.

Tavaly a Mate 20 Lite-ot már augusztus végén leleplezte a kínai gyártó, míg a széria csúcskészülékeit csak október közepén mutatták be, így nagyjából idén is ez várható.

Kör alakú kameraszigettel jön a Huawei Mate 30 Pro?

(Források: 1 , 2 ,)

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.