Ennél könnyebben nem lehet kriptovalutát bányászni

A most bemutatott módszerrel bárki, bármilyen informatikai tudás nélkül tud kriptovalutát bányászni, konkrétan csak meg kell nyomni egy Start gombot.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

A Minergate egy kriptovaluta bányászatra szakosodott szolgáltatás. Tárolják a megszerzett kriptóinkat, poolokat tartanak fent és készítettek egy bányász szoftvert, amivel bárki rettentő könnyedén tud bányászni. Nincs más dolgunk, mint regisztrálni egy fiókot, feltelepíteni a programot, megnyomni a Start gombot és várni, hogy gyűljön a kriptopénz. 

Egy előző cikkben bemutattam, hogy hogyan kell használni  az XMrig nevű programot és Monerot bányászni vele, az XMrig esetében nekünk kell kézzel szerkeszteni a konfigurációs fájlt és nincs grafikus felület. Ehhez képest a Minergate-et nem kell konfigurálni, gyönyörű grafikus felülettel rendelkezik, ahol folyamatosan nyomonkövethetjük a bányászatot és egyszerre több kriptovalutát is tudunk bányászni.

A folyamat egy gyors regisztrációval kezdődik. Mindössze az email címünket és egy jelszót kell megadnunk.


Regisztráció után nyissuk meg a Downloads menüt, majd töltsük le és telepítsük fel a Minergate-et.  A grafikus felülettel rendelkező verzió mellett van parancssori változat is. 

Indítsuk el a programot, majd bejelentkezés után az alábbi képernyő fog fogadni minket. 


Négy fül található: Wallet, Smart Miner, Miner, Support.

A program beépítve tartalmaz különböző kriptotárcákat, ide fogja elhelyezni a kibányászott valutáinkat. 

A Smart Miner funkciót elindítva a program mindig azt a kriptót fogja bányászni, amivel a legjobban jártunk, tehát a legtöbb profitot fogja így termelni a program. A bányászat elindításához csak kattintsunk a Start smart mining gombra.

A Miner fül alatt láthatjuk azokat a kriptovalutákat, melyeket jelenleg lehet bányászni a szoftver segítségével. Kiválaszthatjuk, hogy az adott kripto bányászásához a processzort vagy a videókártyánkat használjuk vagy esetleg mindkettőt. Processzornál lehetőségünk van arra is, hogy megadjuk, hogy hány processzormagot használjon a program.Természetesen egyszerre több eszközt is be tudunk kötni egy fiók alá, így ha több gépünk vagy laptopunk van akkor érdemes egyesíteni az erőket, hogy növeljük a teljesítményt. Amennyiben a Minergate fiókunkra szeretnénk bányászni, de más programot akarunk használni, arra is van lehetőség a pool-ok címe megtalálható a Minergate weboldalán.

Érdemes letölteni a Minergate mobilappot, amin keresztül bárhonnan követni tudjuk gépeink teljesítményét és egyenlegünket. 

Az alkalmazás értesítést is küld nekünk ha az egyik bányászgép leállt vagy éppen elindult. Mindenképp érdemes kipróbálni a szolgáltatást.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)