A mobilokba szánt lapkakészletek egy ideje már dedikált neurális feldolgozó egységet (NPU) is tartalmaznak, amelyek a mesterséges intelligenciával támogatott feladatokért felelősek.

Hirdetés

A Master Lu egy népszerű kínai benchmarking platform, ami a mobilokba szánt chipsetek AI teljesítményét rangsorolja, el is készítették 2019 első felére vonatkozó toplistájukat.

A Qualcomm aktuális csúcsporcesszora, a Snapdragon 855 által működtetett készülékek nyújtják a legjobb teljesítményt a mesterséges intelligencia terén. Az Apple A12 Bionic chipje végzett a második helyen, míg meglepő módon a dobogó legalsó fokán a Helio P90 kaparintotta meg. Igen, jól látod, a 12 nm-es MediaTek processzor jobban teljesít az AI feladatok esetében, mint a Huawei 7 nm-es Kirin 980 csúcslapkája.

A maradék hat helyen Snapdragon SoC-ok osztozkodnak: 845 AIE, 845, 710 AIE, 670 AIE, 710 és végül pedig a 835.

Érdekes, hogy ugyan június végén mutatkozott be a Huawei legújabb középkategóriás processzora, azonban ebben a rangsorolásban még nem vett részt. A DaVinci architektúra alapokon nyugvó Kirin 810 NPU-ja a mesterséges intelligencia terén állítólag jobb teljesítményt nyújt, mint a Snapdragon 855, legalábbis az AI Benchmark szintetikus tesztjei alapján.

 

Ez most a 10 legerősebb Androidos csúcsmobil – 2019. június

Forrás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.