Európába is jön a PlayStation hivatalos webáruháza

Jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el a PlayStation Direct, de minden jel arra mutat, hogy hamarosan Európában is megveti a lábát a Sony saját webáruháza.

Alapvetően elektronikai termékeket gyártófüggetlen fizikai boltokból vagy online áruházakból szoktunk vásárolni, így a gyártó és a vásárló közé beékelődik egy kereskedő is (és még ki tudja hány cég). Ettől függetlenül előfordul, hogy az igényekre és lehetőségekre reagálva a gyártók önálló értékesítésbe kezdenek, ezzel kihagyva a sorból a kereskedőket. 



A játékboltok és egyéb üzletek nagy örömére a Sony konzolos üzletága tavaly elindította saját webáruházát az Egyesült Államokban ez a PlayStation Direct. A webshopon keresztül a vásárlók közvetlenül a gyártótól vásárolhatják meg a konzolokat, játékokat és egyéb hivatalos kiegészítőket. A hír pedig onnan tudódott ki, hogy a Sony kirakott egy állásinterjút, melyben üzletágvezetőt keresnek Londonba. Sajnos a hirdetésben semmi érdemleges információ nem található arról, hogy pl melyik országokban és mikor indul majd el a webáruház. 

Persze ez nem egyik pillanatról a másikra fog bekövetkezni és nem is jelenti azt, hogy a vásárlók esetlegesen olcsóbban tudnának vásárolni, ez leginkább a Sonynak jó, ugyanis így kihagyhatja a buliból a kereskedőket és nagyobb lehet a profija.

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)