Ennyi volt, nem lesz több LG mobil

Végül beigazolódtak a korábbi pletykák és találgatások, az LG bezárja mobilos üzletágát.

(***) Stake - az egyik legjobb kriptokaszinó és sportfogadási oldal (***)

Az elmúlt hónapokban rengeteg olyan hír bukkant fel az interneten, amelyek azt taglalták, hogy az LG leállítja a mobilos üzletágát. Noha jött néhány cáfoló válasz is az LG részéről, azonban végül mégis amellett döntöttek, hogy nem dobnak piacra több okostelefont.

Január végén jött ki a dél-koreai gyártó mobilos részlegének 2020-as pénzügyi jelentése, amelyben azt láthattuk, hogy elképesztő módon égetik a pénzt a vállalat mobiljai, ugyanis több, mint 750 millió dolláros veszteséget termelt a részleg a csak tavalyi évben.Az LG Mobile-ra július 31-ig kerül majd rá a lakat, a vállalat kiadott egy közleményt a témában, amely változtatás nélkül az alábbi:

  

Őszintén köszönjük, hogy támogatták az LG mobil termékeit


Az elmúlt pár hónapban teljeskörűen megvizsgáltuk üzleti portfóliónkat és alapvető technológiai képességeinket, és úgy döntöttünk, hogy bezárjuk mobil üzletágunkat, hogy a jövőben új lehetőségek feltárására és fejlesztésére koncentráljunk.


Nagyon sajnáljuk, hogy meg kell osztanunk ezt a szomorú hírt Önökkel, hűséges LG mobil vásárlókkal, akik az évek során bizalmat és támogatást tanúsítottak a márka és termékeink iránt. Ezt a nehéz, de elkerülhetetlen döntést annak érdekében hoztuk meg, hogy lépést tudjunk tartani a változó iparági elvárásokkal és a jövő technológiáinak fejlesztésére összpontosíthassunk.


Az LG mobil termékek - országonként változó ideig - még elérhetők lesznek, amíg a készletek el nem fogynak viszonteladó partnereinknél. Az ügyfélszolgálati ügyintézés a vonatkozó előírásoknak megfelelően folytatódik a vásárlók kellemetlenségeinek elkerülése érdekében.


Az LG Electronics továbbra is nagy hangsúlyt fektet fő üzleti tevékenységeire. Célunk, hogy innovatív termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek jobbá teszik vásárlóink életet.A gyártó összeszedett pár gyakori kérdést a bezárás utáni elérhetőségek, vagy éppen a szoftverfrissítésekkel kapcsolatban, ezeket ITT találjátok.


Forrás: LG

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)