Engem meggyőzött - Genesis THOR 300 mechanikus billentyűzet teszt

Én nagyon szeretem a mechanikus billentyűzeteket, a körülöttem lévők már annyira nem mivel olyan hangos, hogy a halálba idegesítem őket. Ezúttal a THOR 300-as mechanikus billentyűzetet teszteltük.

Jelenleg én egy Spirit of Gamer billentyűzetet használok, aminek a minősége messze elmarad a most bemutatott alanyétól, bár nem vagyok nagyigényű ha billentyűzetről van szó. A Thor 300 nagy méretekkel rendelkezik, főleg a súlya, mikor kiszedtem a dobozából eléggé meglepett az 1254 grammos tömeg. Ez részben annak köszönhető, hogy minőségi az anyaghasználat és sok fémet használnak  termékben. A billentyűzet ütésálló a szilárd alumínium háznak köszönhetően (ezt azért nem teszteltem le).

A dobozban található maga a billentyűzet, egy használati útmutató és egy kis eszköz melyekkel könnyen cserélhetőek a billentyűk.

 


A Thor 300 letisztult dizájnnal rendelkezik, nincs csuklótámasz, de a használata teljesen kényelmes. A billentyűk megfelelő távolságra vannak egymástól, van numerikus pad, a kábel 172cm hosszú és szövet bevonatot kapott.

Az univerzális kapcsolók funkcionális háttérvilágítást és Anti-Ghosting funkciót biztosítanak az összes billentyű számára. Élmény rajta gépelni, nekem nagyon tetszik. A billentyűk Outemu Blue kapcsolóval rendelkeznek, ez pedig 50 millió leütést garantál. A válaszidő 8ms a működési pont pedig 2mm. 


Gamer termék lévén van zöld háttérvilágítás, amit 20 féle módon állíthatunk be a sima snassztól a leglátványosabb "animációkon" át. Ami nagyon tetszett, hogy attól függően, hogy mivel játszunk kiemelhetünk bizonyos billentyűket. Például ha FPS játékkal játszunk akkor kiemeli nekünk a W A S D és ESC billentyűket. Öt ilyen mód van:

  • FPS
  • CF
  • COD
  • LOL
  • RACE


A világítást az Funkció (FN) + Insert gombbal, illetve a nyilakkal tudjuk állítani.

NKRO funkció

Bonyolult kombinációt igényel a játék? A Thor 300 rendelkezik az NKRO, vagyis az összes billentyű Anti-Ghosting lehetőségével. Nem számít, hány billentyűt nyomsz meg egyszerre - a mechanikus billentyűzet helyesen olvassa be őket. Ezen felül ott van a Windows billentyűzár, amely megakadályozza, hogy leálljon a játék egy félrement kattintás miatt.

A billentyűzet alján több csúszásgátló gumitalp is található, de az én fa asztalomon azért tud csúszkálni, illetve az alul található kis lábak, amik megemelik a billentyűzetet kicsit lötyögnek, ezeken kívül nem tudok rosszat mondani róla.

Mint mindig most is úgy teszteltem, hogy csak a végén néztem meg mennyibe kerül a termék, itt most pozitívan csalódtam a Thor 300-at 17.000 forint környékén vásárolhatjuk meg, ami szerintem remek jó az ár/érték arány.

Összességében a Thor 300 egy elsődlegesen gamereknek szánt billentyűzet (de egyébként munkához is tökéletes) remek kialakítással és anyaghasználattal. Én csak ajánlani tudom.

További képek

(***) Több, mint 2000 kriptovaluta árfolyam élőben (***)