Életem eddigi legjobb TV-je - Philips 55 OLED 934 teszt

A Philips a tavalyi berlini IFA kiállításon mutatta be az OLED 934 nevű televízióját, 55 és 65 hüvelykes méretekben. Nálam az előbbi járt.

Weboldal készítés kedvező áron!

Még január végén járt nálam a Philips OLED 934 Android TV és hát rendkívül fájó szívvel adtam vissza a tesztidőszak lejártával. Nem vagyok egy nagy TV szakértő és ezelőtt maximum 150.000 forintos értékhatárú készülékekkel volt dolgom, így amikor felajánlották, hogy tesztelhetek egy majdnem 800 ezer forintos televíziót, akkor azonnal igent mondtam és alig vártam, hogy megérkezzen hozzám.

Tehát, a tesztünk alanya a Philips OLED 934, annak is az 55 hüvelykes, azaz 140 cm-es képátlójú változata. A több, mint 20 kg-os TV összeszerelése erőteljesen két emberes feladat, mégpedig azért, mert a készülék felső része olyan vékony, hogyha egyedül kezdi el emelgetni az ember, akkor súlyánál fogva bármikor összeroppanhat a megjelenítő.A tesztalanyunk 55 hüvelykes OLED kijelzője 4K Ultra HD felbontásra (3840 x 2160p), 100 Hz-es képfrissítsére képes és standard 16:9-es képaránnyal rendelkezik. A P5 Pro képfeldolgozó motor mellett, a tartalom lehető legjobb megjelenítése érdekében, a mérnökök olyan technológiákat zsúfoltak az eszközbe, mint az Micro Dimming Perfect, a HDR10+ vagy a Perfect Natural Motion. Egy ilyen értékű TV esetén elcsépelt szavaknak tűnnek, de a betekintési szög tökéletes, a kép tűéles, a színek pedig álomszépen festenek.Az 50 wattos kimeneti teljesítményre képes Bowers & Wilkins hangrendszerrel párosulva, gyakorlatilag moziélményben van részünk.  A kvadrat szövettel bevont B&W hangszóró egyben a TV állványaként is funkcionál. A hangzásjavításra is rengeteg technológiát alkalmazott a gyártó, úgy mint az ötsávos hangszínszabályzó, a mesterséges intelligenciával vezérelt hang, a tiszta párbeszédek, különböző Dolby megoldások, automatikus hangerőszint-kiegyenlítés.A csatlakoztatási lehetőségek tekintetében nem kell szűkölködnünk, van 4 db HDMI és 2 db USB port, YPbPr bemenet, műholdas csatlakozó, Ethernet port, fejhallgató kimenet és audió L/R bemenet. Vezeték nélkül pedig Bluetooth 4.2 és WiFi 802.11ac (2x2, kétsávos) csatlakozási módok állnak a rendelkezésünkre.

Szoftveres fronton Android 9 Pie operációs rendszer fut a televízión, beépített Google Asszisztenssel, de hangvezérlésre az Amazon Alexa is használható.  Előre telepítve megtalálunk rajta olyan alkalmazásokat, mint a Youtube, Netflix, HBO Go stb., de a Philips App galériából és a Google Play áruházból szinte bármit feltelepíthetünk.

A 934 erőteljes specifikációja mellett az egyik legjobb tulajdonsága a hátoldalán található három oldalú Ambilight világítás, ami a film nézése közben elképesztő módon növeli az élményt. A processzor figyeli és elemzi a kijelző szélein megjelenített tartalmat, és az RGB LED világítás ahhoz hasonló színeket vetít ki a falra.Külön említést érdemel a termék mellé járó "okos" távirányító. Az egyik fele egy normál távirányító, viszont ha megfordítod, akkor egy komplett angol billentnyűzetet kapsz.

Összegzésként annyit tudok mondani, hogy egy baromi jó minőségű tévéről beszélhetünk, egy élmény rajta a filmnézés, gyönyörűen fest rajta a megjelenített tartalom és a hangzása is nagyon jó. A rajta futó operációs rendszer gördülékeny, nem gondolkodik, nem akad, tisztességesen teszi a dolgát. Igazából a Philips összegyúrta az összes jó tulajdonságot, amit egy smart TV nyújthat. Személy szerint én nem adnék ki ennyi pénzt TV-re, de mindenki egyéni preferenciája, hogy mennyit hajlandó áldozni rá. Akinek nem okoz gondot kiperkálni az árát és esetleg nagyjából ilyen értékhatárban gondolkozik, annak meleg szívvel ajánlom, nem fog csalódást okozni.


Kiemelt kép: Philips